OP pro dítě. Je to nezbytné jen na jeden den do PL?

2veverka
25. čer 2023

Holky, prosím Vás, když chci se dětmi pouze na den zajet do Polska, je nezbytně potřeba dětská občanka nebo pas? Děkuju!

lv
25. čer 2023

@2veverka ano, musí být.

bara88
25. čer 2023

Jasně že je a nebo ty snad sebou op taky nevoziš? Já nechápu že se na tohle někdo poradit ptá. Je snad jedno jestli tam jedeš na den nebo na týden

2veverka
autor
25. čer 2023

@bara88 Tak pokud jen přejdeš hranici a vracíš se zpět, je ta faktická potřeba dokladu minimální.

2veverka
autor
25. čer 2023

@lv Dekuju!

hanka_12345
25. čer 2023

@2veverka svádí to no, jedes nejak narychlo ze bys nestihla.vyridit?

bara88
25. čer 2023

@2veverka takže ty by si taky v pohodě jela bez dokladů. Já tohle fakt nechápu .že někdo tohle ještě dnes,po tolika letech, co jsou doklady totožnosti povinné i pro děti vypustí z huby takovou blbost

katule1990
25. čer 2023

@2veverka Ano, musi byt. Kdyby vas zastavila bezna silnicni kontrola a nemeli jste doklady deti, nemate jak dokazat, ze jsou vase, coz je teda v cizi zemi dost prusvih, to bych si rozhodne neriskla.

martt
26. čer 2023

@2veverka Naše děti mají pasy. Do Polska jezdíme obcas jen na "otočku" a už se nám 3× stalo , že nás cestou zpět zastavili na hranicích a chtěli hlavně doklady dětí. Takže ani na "otočku"bych to neriskovala.

ekou
26. čer 2023

Dělala jsem OP pro dvouleté dítě ačkoliv výlet v Rakousku byl kousek od hranic s ČR. Rozhodně bych to nepodceňovala

krisstina93
26. čer 2023

Ano, jakmile prejizdis hranice, tak minimálně obcanka potřeba je. Je to o náhodě, ale fakt nechceš, aby te na hranicích chytili s dítětem bez dokladů

2veverka
autor
26. čer 2023

Díky, holky. Ano, jedeme na rychlo, ale zjišťuju, že to stihnu vyřídit.

xnikolan
26. čer 2023

Ano, určitě nějaký doklad (občanka, pas), hlavně zrovna Polsko jsou na to prý hodně zaměření. Někde jsem četla, že jsou schopni děti odvézt na sociálku, než prokážeš, že jsou fakt vaše, takže ani na otočku bych to neriskovala.

lachipie
26. čer 2023

I když hodláš přejet hranice třeba jen o pár kilometrů a na pár minut, je třeba doklad pro všechny, tedy i děti. Možná je nebudeš muset nikomu ukazovat, ale možná i ano, stačí abyste se dostali do nehody, klidně malé, jen blbé plechy stačí, jela jsem jen na otočku do Drážďan, jela jsem celkem krokem, silnice samý výmol, při couvání z místa do mě narazilo auto, jen plechy, ale volali jsme policii a samozřejmě kontrolovali doklady všem. Takže samozřejmě je třeba mít doklady.

krisstina93
26. čer 2023

@lachipie ono ani nemusi dojít k nehodě, na hranicích jsou namatkove kontroly. Stává se nám to, přes hranice jezdíme poměrně často i s dětmi, 10x projedeme bez povšimnutí a po jedenácté nás zastaví a chteji doklady. Je to náhoda.

petrasipkova1
26. čer 2023

ano, neriskovala bych nikdy že mi dítě zabaví, protože nemá doklad. Fakt ne. Děti mají od narození pas i občanku. Občanku mám neustále u sebe, takže i pokud couráme okolo hranic v Krkonoších, máme se čím prokázat.