Ahoj, píšu za kamarádku, která řídila pod vlivem alkoholu a sebrali ji na místě ŘP. Nikdy v životě nic takového neudělala, je vzorná matka, pracuje, ale prostě se pohádala s přítelem a sedla do auta. Moje otázka je zda někdo z vás má stejný problém, co vše ji hrozí. Víme že od ledna vše je přísnější, takže pokuta, zákaz řízení asi na rok, ?
@betelgeuzz
@betelgeuzz 2,25
Že se pohádali s přítelem ji fakt neomlouvá, vždyť mohla s tímhle množstvím někoho zabít...! 🤮 Seberou jí řidičák, dostane pokutu a nevím, jestli dostane i podmínku...
Potřebuji to vědět od někoho kdo je na tom stejně
to není třeba vědět o nikoho, kdo je na tom stejně, to jsou veřejně dostupné info, které si kamarádka může najít
@werik153 a neprovedla něco ještě k tomu, nenabořila, neujela atd.
nad 1 promile viz treba zde, jinak info je i na webech Min dopravy, Policie CR, toto mi prislo jen prehlednejsi v tabulce https://radyproridice.cz/-pod-vlivem-alkoholu-d...
@wow takze viz prispevek vys, tam vse je, ano soud, body cert vem, ale az 3 roky odneti svobody a az 10let zakaz rizeni
@moudivlacek ne
@wow co ne? ten dotaz byl k prispevku vyse, ne na Vas
@wow nikdo na tom neni stejne, zalezi na ni jak se k situaci postavi, jestli uz treba ma nejake body, jestli mela nekdy nejake problemy. Muze to byt pekny prusvih nebo to muze byt v tomto pripade JEN pokuta a zakaz rizeni. S touto hladinkou to asi uplne nebude na spodni hranici, coz je ten rok.
At si najde advokata
@moudivlacek já psala ne, na to, že nikoho nenabourala
@wow musite cist, komu ta odpoved patri, werik153 psala,ze kamaradka mela 5let zakaz rizeni a pak smazala, tudiz to nebylo urceno vam, pro vas jsem vlozila odkaz, nad 1 promile je to tresny cin, takze bohuzel, asi bych si vzala tez pravnika, tohle uz neni sranda, v zivote jsem nebyla opila, netusim,jak vypada clovek pri vic jak 2promilich, nicmene za auto nepatri
@moudivlacek když byla u zápisu na policii, tak ji řekli, že do vězení nepůjde, ale že může u soudu dostat povinné práce.
@wow ma jediny stesti, ze nikoho nezranila ci nezabila, ale i tak to proste prusvih je, hl pokud treba auto potrebuje k dojizdeni do prace, rozvazeni deti atd.
tak policie o tom trestu uplne nerozhoduje, zalezi, na koho pak narazi, muze to byt "jen" podminka, pokud byla doposud bezuhonna, to vam opravdu nikdo nerekne
@moudivlacek je to průšvih, byla na autu závislá kvůli práci, ale tak jezdí autobusy, je z toho hodně špatná musela jsem jí vzít k psychiatrovi. Říkám nikdy nic nikde nevyvedla, je to vzorná pracujici matka, ona ani skoro nepije. Bohužel ten večer ji přeskočilo v hlavě
@wow muze to byt polehcujici okolnost, ale proste pres 2promil je vic jak jednou tolik nez ta 1promil, od ktere je to trestny cin, to asi uplne jen za body a zakaz na rok nebude, ale jako vzdy u soudu zalezi i na koho narazi, mohou byt v republice 2 temer totozne pripady a kazdy soud da jine tresty, hl at proboha neleze za volant a jeste vic si neuskodi!
@moudivlacek za volant sedat nebude nesmí, jezdí autobusem
Asi ji nezavřou, ale zaplati tucnou pokutu, vezmou ji ridicak a předpokládám, ze i ty prospesny prace. Muze byt jeste rada. 2,25 je teda sila, jeste ze nikoho nezabila. Jo chybujeme kazdej, ted se k tomu holt musi postavit celem a snad ji to dostatečně pouci.
@wow za volant opila taky nesmi a sedla si, proto to pisu, at si ted da opravdu pozor, ted nic jineho nez cekat na predvolani nezbyde, vic udelat nemuze, muzete ji psychicky podporit a ona si z te zivotni lekce vezme alespon pro priste ponauceni
@merope v cem? aby to z ni vyprchalo? netusim, jak dlouho se 2 promile odbouravaji, ale to by bylo v krvi i kdyby ji odvezli na odber
@merope správný postup je odmítnout? to ti přitíží. Pokud jsi na hraně, tak můžeš žádat o test z krve a nepřiznávat, že jsi pila. Než dojedeš do nemocnice, můžeš se dostat pod tu hranici. ale při 2,25 je to k ničemu.
Siruace z blizkeho okoli. 2 promile na polni ceste. 2 roky bez ridicaku, 25tis pokuta. Se vsim souhlasil. Podle pravnika min snašd sni dostat nemohl.
@wow ja taky, se tu jeste dovzdelam, ja teda nepiju :D
Taky tedy nepiju a zajímá mne, při takto vysokých hodnotách (kdy už to je trestný čin) se nechává jen ten dech nebo se dělá i krevní zkouška?
@wow záleží i, kolik ji naměřili.