ahoj, potřebovala bych trochu poradit 🙂 Dneska jdu potvrdit formulář do školky a něco mi není úplně jasné. V části B si nejsem jistá, co mám napsat do řádku "O výše uvedené dítě jsem osobně pečovala ve dnech....." Co tam mám uvézt, když ještě nevím, jak dlouho bude školka zavřená? A potom bych potřebovala vědět, jak je to s ukončením. Škola mi potvrdí dva formuláře a já jeden odevzdám práci na začátku a druhý na konci? Protože, když ten jeden pošlou na sociálku, tak jak se pak ukončí? Nějak mi to není jasné. Nebo dám do práce jen kopii a originál až při ukončení? Moc tomu nerozumím 🙂 Děkuji
Vyplníš vše co víš. Tzn. počátek OČR, odevzdáš do práce. Pak až to celé skončí se doplní ostatní údaje. Tzn. i ta doba, a zaměstnavatel to pošle na sociálku.
Děkuji moc 🙂
Taky na to teď koukám, mám formulář doma až ho budu potřebovat, ta doba od-do je na běžném formuláři ošetřování až ve druhé části tj. ukončení. Tady, je to všechno rovnou na jednom, takže se vyplní zřejmě co je jasné, dá se zaměstnavateli, až to skončí vyplní se doba od-do a pošle se.
taky jsem dnes nad tím spekulovala..mě MŠ rovnou napsala do odvolání 🙂 .. ale zmatené bude, jakmile se tato ošetrovačka bude lámat s měsícem...papír se odevzdá na sociálku, takže zřejmě budu muset mít nový, kde bude od zaměstnavatele potvrzené, kdy jsem skutečně nastoupila...
@dzejnany Pro výplatu dávky si pak rodič formulář vytiskne, dovyplní všechny potřebné údaje, podepíše a předá zaměstnavateli. Žádost stačí vyfotit (naskenovat) a zaslat jej zaměstnavateli e-mailem. Pokud má škola nebo rodič elektronický podpis, je dobré jej použít, ale i bez něj je celý proces v pořádku.
Zaměstnavatel takovou žádost spolu s dalšími podklady předá okresní správě sociálního zabezpečení buď datovou schránkou, nebo e-mailem s elektronickým podpisem.
Mi v práci řekli, že si ho nechají celou dobu u sebe a na sociálku ho pošlou, až při ukončení očr. Pokud by ho odeslali, tak by už nebylo kam dopsat, kdy jsem nastoupila do práce.
@dzejnany zaměstnavatel bude odesílat pouze kopii toho papíru elektronicky. Fyzicky až k ukončení ocr. Takže peníze budou chodit za daný měsíc jako vždy u OČR.
@zizlikova1987 super,to jsem chtěla slyšet, děkuji moc
Tam se vypisují dny v případě kdy v průběhu ocr jdeš buď do práce, nebo se střídáš s chlapem.
Ji ak se tam píše počátek OČR a pak kdy ocr skončilo. Prostě od-do