OČR. Je možné napsat pro babičku?

9. srp 2021

Ahoj holky,
V blízké době mě čeká operace a máme doma 3 maličké děti. Manžel bude mít na starosti hlavně nejmladšího (3 měsíce), se staršími (2 a 3,5) bude pomáhat, kdo bude mít volné ruce. Je možné případně vypsat ocr na starší dítě/děti pro např. babičku?

j.a.n.i
10. srp 2021

Pokud nebude mit ocr manzel, tak by to melo na babicku jit. Rusila se podminka společne domacnosti, jen nevim, zda uz to plati.

autor
10. srp 2021

@j.a.n.i manžel si nejspíš vezme dovolenou, babička už tolik volna určitě nemá, tak mě napadla ještě tato varianta. Ve společné domácnosti nejsme.

oli_k
10. srp 2021

Co znamená nejspíš? 🙂 To je totiž dost důležité, aby se dalo odpovědět. Nejsem si jistá tou společnou domácností.. Ale pokud si manžel vezme OČR jako "na miminko", pochybuji, že by babička dostala OČR na ty starší. Ale můžu se mýlit.

autor
10. srp 2021

@oli_k nejspíš znamená, źe velmi pravděpodobně si vezme dovolenou, možná se s vedoucím domluví na nějaké kombinaci s HO. Pokud bychom chtěli ocr pro babičku, tak si ho určitě brát nebude, aby s tím nebyla potíž.

oli_k
10. srp 2021

Tak to jo. 👍

j.a.n.i
10. srp 2021

Tak ta změna, že by nebyla potřeba společná domácnost je aktuálně v senátu, takže zatím s babičkou smůla. Je otázkou, kdy na tu operaci půjdeš, zda to zvládnou schválit.

victress
13. srp 2021

a nemůže si vzít OČR manžel a babička dovolenou?

autor
13. srp 2021

@victress babička tolik dovolené už nemá. Ale ono to stejně nakonec bude vše jinak. Babička je v práci jen pár dni s pak má volno, takže ocr si vezme manžel. Jen teď řešíme, že prvně bude psané na děti - které z těch našich 3 máme uvést? A pak podle toho, v jakem budu stavu, se bude asi pokračovat ocr na mě....

j.a.n.i
13. srp 2021

Libovolné mladší 10 let.

autor
13. srp 2021

@j.a.n.i jinak na operaci jdu za 14 dní, takže moc času nezbývá. Ale jak jsem psala výš. Nakonec to bude vše jinak. No, nervy máme na pochodu, jak vše zorganizovat s tak malickymi dětmi a s nejistými vyhlídkami, kdy se vůbec dostanu zpátky domů.

j.a.n.i
14. srp 2021

Tak hlavně at ti to dobře dopadne a jsi brzo doma.

autor
14. srp 2021

@j.a.n.i děkuji