Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je to tak, že pokud jsem na RD s mladším může si manžel vzít očr na staršího? Je mu 9 a školu samozřejmě zavřeli. Potom bych potřebovala vědět, jak to vyřídit. Vím, že škola vystavuje potvrzení, ale tu žádost asi u sebe nejspíš nemají, že?!To by musel mít žádost a nechat ji v té škole potvrdit, pokud tam budou, že?!Děkuji za odpovědi
@lenoulinkaa Bohužel nemáme tiskárnu. Děkuji za odpověď
@mola182 ve škole mít budou...
@lenoulinkaa Děkuji , to mě nenapadlo.🙂
Omlouvám se, ale mě nějak uniká, proč si chce muž vzít OČR když ty jsi na rodičáku...?
@germaine třeba proto že zaopatřit mladší, a k tomu v klidu se učit se starším je dost sci-fi? Nebo je na tom něco k nepochopení?
@mola182 OČR si manžel vzít může, dostane ho normálně zaplaceno. Formulář vydá škola.
@zizlikova1987 Děkuji,přesně z tohoto důvodu to zvažujeme.
@zizlikova1987 co je na tom za scifi? 😀 Toto přeci není žádný problém ne? Hlavně u devítiletého kluka.....
@mola182 u nás škola standartně potvrzení má a vydává. Nemusíš mít nic sebou
@zizlikova1987 Tak jsem asi sama mimoň, když mi přijde normální, že to žena doma zvládne 😀 nejspíš to jde i při víc dětech...
Nepíšu, že to hodlám udělat, ale zvažuju. O děti i domácnost se dokážu postarat. Jen je to v této situaci, kdy se musíme učit nové učivo a starší nemá na učení klid, obtížnější. Byla bych nerada, kdyby se to projevilo v jeho prospěchu.A potom,ta možnost tu je a určitě bychom nebyli první ani poslední, co by ji využili.
@mola182 tak snad je odpoledne, večer..... Toho učení není tolik, aby se to nezvládlo. Menší dítě nespí třeba přes den?
Píšeš, že není klid. Takže když bude doma tatínek, tak klid bude? Vždyť to přeci nic v tomto směru neřeší...
@germaine souhlas 😀 Co bych dala za to, kdybych měla na starost jenom domácnost a učit se s jedním dítětem....
@mola182 nevím ale dřív to nešlo, manžel si bral OČR když jsem já byla v nemocnici a nemohla se tudíž o deti starat, ale tohle je vyjímečná situace a třeba to možné bude 🙂
@veronique01 Tohle chápu, nemoc nebo nemocnice o tom žádná, ale trošku mi uniká smysl, aby byli doma oba dva, když to ženská zvládne, ale jak píšu, každýho věc..
@germaine No, tak to nejspíš nezvládá, no. Muž nárok na OCR na dítě má, takže pokud oni usousdí, že to potřebují, tak si ho vezmou a nepotřebují, abys jim to organizovala. Ona taková kombinace akčního batolete ne vždy jde dohromady s výukou dítěte, kterému to "od přírody" nejde samo.
Děkuji všem za rady. Zatím to zvládáme. Ale není to ono. Jen jsem to zvažovala a ptala se, jak to je. Nechci, aby starší měl problémy s učivem, jak půjde do školy, protože neměl klid. Něco jiného je dělat dú , něco jiného učit se nové věci,které musí pochopit.Ne každé dítě odpoledne spi a večer, kdy je klid, už syna nechci zatěžovat učením. Ptala jsem se na možnosti, kdy by nastala situace, že už to bude mít dopad na jeho učení. Uvědomuji si rozdíl 60% a 100%, proto to jen zvažuji.
@mola182 může být se starším doma. Žádost je ke stažení na internetu, to snad nemůže být problém vytisknout a potvrdit.