OČR. Jak funguje?

18. srp 2023

Ahoj holky, chci si vzít teď 9 dní ošetrovné na dítě protože máme zavřenou školku a nemám ji kam dát. A teď otázka - můžu si vzít 5 dní, pak víkend přerušit a pak ješte 4 dny? Nebo se to takto nedá a musí to být vkuse? Děkuji za info.

jipe
18. srp 2023

a dítě potřebuje ošetřovat? Je nemocné? Vystavuje to dr., některé dny z toho je možné jít do práce, ty se tam pak vypíšou. Placených je prvních 9 dní, bez ohledu, jestli je tam víkend, pak je to jen omluvenka do práce

j.a.n.i
18. srp 2023

Ne, fakt si nemuzes vzit ošetřovné z duvodu plánovaně zavřené skolky.

martt
18. srp 2023

OČR je placených 9 dní a pak je to omluvenka z práce. Počítají se do toho i víkendy. Během té doby můžeš jít do práce, ale záleží na zaměstnavateli.Jestli na tu dobu nema za tebe už náhradu. Ja jsem tohle řešila v červnu ,ale byla jsem se synem doma měsíc kvůli jeho zdravotnímu stavu. Pokud přerušíš OČR tak pak by ti DR mela vystavit OČR na jinou diagnozu. Taky záleží jestli ti to Dr. napíše pokud dítko není nemocné. Správně by neměl, protože to je pak podvod a mohl by z toho mít průšvih on i ty.

martt
18. srp 2023

@j.a.n.i Pokud ji to napíše lékař tak může, ale je to svym zpusobem podvod. Záleží na lékaři.

krisstina93
18. srp 2023

Pokud ti to Dr bude ochotný vypsat, tak si na ocr jdi, ale určitě to nejde udělat tak, ze vynechas víkend, leda bys o tom víkendu šla do práce.

autor
18. srp 2023

Holky, toto! Školka mela byt otevrena ale kvuli necemu zavreli ze dne na den. OCR jsem dostala takze cajk. Pak si budu muset vzit dovolenou. Dekuji.

konidana
18. srp 2023

v tomto případě vystavuje očr školské zařízení. A nevím zda tam nejsou jiné podmínky? Na kovid se proplácely snad jen pracovní dny - tedy dny školního vyučování

jipe
18. srp 2023

jo tak to je něco jiného, to by ti měla dát potvrzení školka, že zavřeli ze shora uvedených důvodů, tam nevím, jak je to placené

j.a.n.i
18. srp 2023

@martt Ne svym způsobem, je to prostě podvod.