Prosím jak byste řešily situaci, kdy jsem ve zkušebce a samozřejmě dite má angínu a musím na OCR, manžel na školení, jsme bez babiček a práci nemůžu dělat když tu mám dítě,.. dělám telemarketing a vše je slyšet.. jsme rozhodnutá jít na OCR a uvidíme jak se to bude líbit v práci . Jak byste řešily vy ?
@zlatik1 když je něco z malou jdu na OCR, nebo si chlap vezme dovolenou - beru ještě RP, takze nemůže na ošetřovne. A když má volno muj, tak jdu i během osetrovneho aspoň na 1-2 směny. V práci vi, že mám malé dítě, počítají s tím, že se bohužel stane.
Jak nemáš hlídání, tak to nejde řešit jinak - maximálně si zaplatit hlídačku.
Vzala bych si home office, když je ta možnost. I za cenu toho, že se dítěti nebudu tolik věnovat a třeba proleží den u televize nebo tabletu. Ale když to u vás nejde, tak se nedá nic dělat. Pak asi není jiná možnost než OČR a doufat, že pro to bude mít zaměstnavatel pochopení.
Jestli koukam dobre na profil, tvym klukum je 6 a 8? tzn.zadna placici miminka... byla bych stastna, ze moje prace je mozna i na HO a neriskovala bych jeji ztratu branim OCR ve zkusebce...
pokud máš už tak veliké děti tak si přeci vem HO, zavři se do jiného pokoje než bude dítě, dítě instruuj ať je potichu a ať přijde jen v nejnutnějším případě, předem ho vybav vším, co by mohlo potřebovat a normálně pracuj. Nevidím v tom problém. Rozhodně takt lepší než riskovat ztrátu zaměstnání
Co je to za práci že to nemůžeš dělat když máš doma dítě?děti už máš dost velké ,tak bych vzala práci domů a byla bych rada ze tu možnost mám a neriskovala vyhazov
@zlatik1 v nemocnici? U mononukleozy je důležitá dieta a klid na lůžku, nějak nechápu, proč si vás tam nechali, to měl tak špatne jaterní testy?
Jinak já jsem v práci od 18mes syna a když nejsem přímo u klienta, dělám z domu, mám video hovory jak s klienty, tak s kolegy a když pochopí 2lete dítě, že má být potichu a nechodit ke mně, nechápu, že by to nezvládl 6lety a 8lety..
@barmil Ono záleží jaký paní dělá telemarketing pokud aktiv tak některé firmy umožňují homeofice až po urcite době zaškolení. Na víc, i když to umožní doma tak to neznamená, že mezi hovory si může odbehnout . Ja jsem tenkrát musela dodržet "pracovní dobu" i doma. Což znamenalo 2,5 hodiny sedět u počítače a vytáčet hovory pak 15 minut pauza a znovu . A to ani 8 létě dítě ti nevydrží být 2.5 hodiny v klidu na víc pokud je nemocné. Samozřejmě záleží na firmě.
@zlatik1 Tak když hlídání nemáš, doma práci s dítětem dělat nemůžeš, tak ti holt nic jiného než OČR nezbyde. Já bych pracovala z domu, dělala jsem tak od mala dětí, takže by to šlo i při jejich nemoc.