Zdravím holky,
Mám dotaz,jsem na OČR s holkama doma. Od pondělí by se měli vracet děti škol, starší malá je v první třídě a avšak druhá má 4, takže se do školky nevrací. Jak to bude dál,budu moct být na OČR a starší bude moct jít do školky,nebo ne?
Vedoucí z práce mi říká ,že doma být moc nebudu,jenže já nemám kam dát mladší malou, nemáme hlídání a 12hod v práci semnou by to nevydržela.
Díky za info a hezký den.
@gruyerre nemáš nárok na dítě na které čerpáš RP, jinak nárok je.
@lalolita Vyplníš žádost na mladší dítě (pokud jsi předtím měla žádost na starší, vygeneruješ si akorát další kód na novou žádost) a normálně můžeš zůstat na OČR, s ohledem na to že nemůže jít do školky, kterou vláda zavřela. Vedoucí se plete
@j.a.n.i Nevím, jen jsem si představila když jsem naposledy řešila očr tak tato instituce ve spojení se zaměstnavatelem asi trhli rekord ve oddálení výplaty, čekala jsem jen tři měsíce 😂
Ale jinak ano pomotala jsem to, nemůže žádat druhá osoba, ale ten co bere RP a zároveň je zaměstnaný (účastný pojištění), tak žádat může a má nárok na výplatu obojího.
@lalolita Můžeš být doma s mladší, přece ji nenecháš samotnou.
@klokanka31 tak jistě. Bohužel se nedá nic dělat... vedoucí by byla nejradši,kdybych si ji brala do práce a odsloužila všechny směny,co bych měla mít. Ona je možnost si vzít malou do práce,ale jelikož je hyperaktivní,tak ji to tak dvě 12ky zasebou nedá,kdy musím obsluhovat zákazníky a ona by mi do toho pořád kecala. Bohužel neposedí na místě a u jakékoliv aktivity, vydrží max 20min.
@lalolita Třeba bys měla díky její upovídanosti víc zákazníků ☺
@klokanka31 to právě ne 😄😄😄 bohužel začne až moc kecat a někdy prohodí,to co nemá. párkrát už jsem ji v práci měla a nervově jsem se málem složila 😄😄😄
@lalolita 😄😄😄
@lalolita A proč by si nemohla? RP už nepobiras, ne?