Nový řidičský průkaz - pozdní vyřízení, máte zkušenost?

patrnka
8. led 2015

Maminky, několik let jsem neřídila a během této doby jsem se provdala a změnila bydliště. Řidičák jsem doposud vůbec nepotřebovala...proto jsem úplně zapomněla nahlásit změny. Uvažuji o tom, že si vyřídím nový a opráším řízení nějakým kurzem. Cítím se jako největší hříšnice a vůbec nevím, co čekat od úřadu. Máte některá podobnou zkušenost? Děkuji

j.a.n.i
8. led 2015

@patrnka Nic, bude tě to stát 50,- a pokud neřídíš, tak o nic nejde a můžeš ho mít propadlý třeba 10 let, jen s ním nesmíš za volant.

patrnka
autor
8. led 2015

@j.a.n.i Děkuji, úplně mi spadl kámen ze srdce. Někde jsem četla,že je to o úřednících...někde přimhouří oči, iinde pokutují...prý až 30tisíc. Tak jsem z toho špatná a mám strach tam vůbec jít.

teeerez
8. led 2015

Mno, vdala jsem se v dubnu 2012 a nejak jsem se dosud nedostala k tomu si vyridit novy ridicak. Uz me s tim nekolikrat staveli policajti (ridim docela casto...) a vzdyky dobre :D Ale jako vzdycky zelenam a nasazuji velmi pokorny vyraz kdyz vytahuji tu obcanku na jine jmeno nez ridicak a rikam si, ze uz si tam fakt dojdu :D

dasara
8. led 2015

@patrnka úředník tě nemůže pokutovat - na to nemá pravomoc 😉 . Buď v klidu - nic se neděje. Já mám po svatbě jen 4 měsíce, ale určitě se tam taky nehrnu a to řídím dost často. Kamarádka si vyřizovala nový řidičák skoro 10 let po svatbě a ta bez auta neudělala nic 🙂

patrnka
autor
8. led 2015

@teeerez já se vdávala v srpnu 2012, pak do toho mimčo a až teď oprašuji staré resty... před chvílí jsem ziistila,že mám od března 2013 prošlý i pas...asi si teď poběhám po úřadech☹

patrnka
autor
8. led 2015

Holky já jsem na tyhle věci fakt posera...cítím se jak největší hříšník, a to jsem fakt nedržela volant v ruce a jak se znám,tak za něj ani nesednu. Jen to chci mít v pořádku pro případ,že bych ho akutně potřebovala.