Nová občanka kvůli změně adresy. Budu se znovu fotit?

1. bře 2022

Ahoj, budu žádat o novou občanku kvůli změně trvalé adresy a chci se zeptat jestli se budu fotit teď znovu nebo použijí starou fotografii ? Já mám právě problém s tím, že tam mám fotku z 15ti a už sem měla sem tam problém, že mě nepoznali z fotky, budu se tedy fotit na novo automaticky nebo používají starou fotku a musím si o novou říct ? A to samé mě zajímá i v případě syna (2,5r). Děkuji za každou stručnou odpověď.

radkazenklava
1. bře 2022

Teď už se fotí přímo na úřadě...při žádosti...u syna to samé

autor
1. bře 2022

@radkazenklava Děkuji za odpověď, takže se máme tedy alespoň trochu upravit, když půjdeme žádat o nové 😄

autor
1. bře 2022

@radkazenklava A ještě se chci zeptat, když už máte zkušenost, platí se něco za novou občanku? V mém i malého případě? Když se jedná o novou kvůli změně adresy? Děkuji

mogwaika
1. bře 2022

Platila jsem poplatek 50 nebo 100 za přepis pobytu na matrice, za občanku nic.

levandule_k
1. bře 2022

Nechala jsem na novou občanku fotit u foťáka s tím, že pošle fotky na úřad, protože fotograf má kvalitnější techniku, lepší osvětlení a já chtěla na občance vypadat hezky.

hojda
1. bře 2022

@levandule_k Ale nejde to u všech, musí mít certifikát.

hanyzka11
1. bře 2022

Jo, upravit se můžeš, ale na občance stejně vypadá 90% lidí blbě 😄

krisstina93
1. bře 2022

Fotí nové. Mě nechali starou fotku z databáze akorát když sem měnila nejdřív občanku a hned na to řidičák a to bylo v rámci několika týdnů. Když sem měnila občanku i jen po několika měsících, tak fotili vždy nové.

krisstina93
1. bře 2022

@hanyzka11 já se vždy při výměně těším, že konečně budu mít lepší fotku a ono je to pokaždé ještě horší, než ta předchozí 🤣

levandule_k
1. bře 2022

@hojda Já našla fotografa s certifikátem na první dobrou 🙂 Já bych si radši dala práci s hledáním fotografa než se nechat fotit na úřadě 🙂

hanyzka11
1. bře 2022

@levandule_k No vidíš, to ani nevím, že jde. Jsem myslela, že prostě musíš tam. Ale tak tu hrůzu zase tak často nevytahuju. Po mě už ji ani v obchodě při nákupu alkoholu bohužel nikdo nechce vidět 👵🤣.

levandule_k
1. bře 2022

@hanyzka11 Já jsem na jednom úřadě viděla jak mají foťák umístěný naproti oknu, kde v létě pralo ostré slunko, na takové fotce by nevypadala dobře ani Taťána Kuchařová (teď Gregor, nebo už zas ne? ). Takže vím, že to jde i u foťáka, ale je škoda, že se to neví víc.

hojda
1. bře 2022

@levandule_k jj taky jsem šla k foťákovi, na tom úřadě je to děs....

autor
2. bře 2022

A když už vás je tady tolik, co vše jste sebou potřebovali na úřad při změně adresy ?
Jdeme si dnes se synem změnit adresu, tak abych měla vše sebou a případně zda je tam nějaký poplatek. Děkuji