Neschopenka při IVF. Jakou máte zkušenost?

volodka162
4. kvě 2022

Ahoj všem.
Omlouvám se za sloh - kdo nechce číst, nemusí...ale budu moc vděčná za názor.

Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s neschopenkou a IVF. Je mi 35 let, letos už po třetí hysteroskopii ohledně rozrušení nadměrných srůstu, které tvořily prý 90% rozlohy dělohy (dvě v celkové anestezii a poslední v lokálce ale šílené) s tím že u poslední v lokálce zjistili, že se zase "srůsty strůstávají" a tak musím hned jít na IVF. Čekala jsem, že bude nějaké vyšetření, krev, spermiogram co tak někde se dočítám a tady nic...prostě po menstruaci hned konzultace a stymulační léky a jde se na to. Do toho už se více jak týden léčím se zánětem dělohy a jsem na nemocenské (po 14 letech co pracuji, tak asi třetí neschopenka v životě...ehm). Každopádně z výše uvedených důvodů a taky, že mám 8 dní loňské dovolené + letošní, tak nevím co nyní dál....jak to řešit. Práci nemám fyzickou, ale psychicky dost náročnou (brala jsem i lexaurin....nejsem na to pyšná...ale jinak bych to asi napálila někdy záměrně do stromu), prý to IVF bude vabank. Má tu někdo prosím zkušenost nebo radu jak se teď zachovat? Nechci je v práci naštvat, ale teď prý podle pána z CAR pujde o hodně... O mém stavu v práci vědí, ale čekají, že budu asi pracovat i na porodním sále, ale já už to psychicky přestávám dávat....o dovolenou nechci přijít byť si ji ani nemohu kdy vybrat...ale začínám už přemýšlet o "spálení mostu" s tím, že s tím co si teď procházím, tak asi bude nejlepší teď oznámit, že po skončení neschopenky si vybírám loňskou dovolenou a pak až nastoupím na stimulaci a bude mi doporučeno být na neschopence, tak opravdu zůstat? Hodně se to ve mě pere. Potřebuji nějakou radu, názor...nemám si o tom s kým popovídat. Manžel mne neustále kontroluje zda nic nedělám do práce, zda opravdu ležím......prý že práce počká. Já vím, že tam se jen kupí a čeká na mě a začínám už mít zase těžké deprese. Nevím jak z toho ven. Je mi strašně ☹ Je možné, že se to nepovede a budu si hledat práci...nevím zda zůstat v té. Jsem tam už 14 let a o to hůře se mi bude odcházet. Vše mě tam naučili, ví, že je na mě spoleh.

gangam
4. kvě 2022

Rozhodni se jestli je pro tebe důležitější miminko nebo práce a máš odpověď 😊 Při ivf je důležitá psychická pohoda (mimo jiné) a z vlastní zkušenosti ti mužů jen říct, ze ten proces je náročný a to nemám takové zdravotní problémy jako ty. Hrozí hyperstimulacni syndrom při stimulaci atd. Já osobně jsem doma skoro celou dobu, pravé kvůli komplikacím a psychice… za mě nejlepší volba 😊 Ale na druhou stranu záleží na celkovém stavu člověka co tohle podstupuje. Spousta žen chodí normálně celou dobu do práce. Takže záleží to na tobě …

soptik82
4. kvě 2022

@volodka162 ahoj já zrovna podstupuji IVF už skoro rok navštěvujeme kliniku je mi 40 a už jsem to v práci nezvládala a chtěla být v klidu a ne ve stresu tak jsem 3 měsíce na nemocenské... Taky mám zdravotní problémy a jednoduché to nemáme a stimulace je docela náročná.... Říkám si ale že práce bude ale o miminko mám poslední šanci se pokusit. 😊🍀 Já bych ti radila neschopenku a nemyslet na to že někde na tebe čeká práce.... Někdo jí musí udělat a ty to být nemusíš 😉

eleanor151515
4. kvě 2022

@volodka162 akoby som citala svoj pribeh 😊 nebudem rozpisovat svoj vnutorny boj, ale dala som si otazku - o co stoji bojovat a zit?!?
Praca, v ktorej nas moze ktokolvek nahradit aj ked si myslime, ze sme nenahraditelny a vsetci na nas spoliehaju?!? Ver ze to tak nie je!! 😉
Alebo miminko, ktore da nasemu zivotu zmysel a chut zit 😍

Vyhrala druha volba, som na PN a stalo to za to 😍🍀 som v 32tt a co viem, v praci to zvladaju aj bezomna.. 😊

volodka162
autor
4. kvě 2022

@gangam
@soptik82
@eleanor151515
Holky, moc děkuji...tohle jsem Teda nečekala. Brecim tu....říkám si že jsem tak už z té práce zmagorena. Mě jako taková moc baví, ale je toho čím dál tím víc....šéf sice na jednu stranu řekne že mi pomůže ale max že přidá další a skutek utekl....dohadujeme se už rok co měsíc na nějaké dohodě a řešení ale nějak to nikam nevede. Děkuji.....sama nevím co mě v CAR přesně čeká....stimulace jsou nějaké injekce, prášky atd.....to mi řekli že mi dají hned jak tam za cca měsíc přijdeme. Ta stimulace je na 5 dní nebo 10? A pak odběr vajíček a čekání nebo ta stimulace je na delší běh? Jestli moje první domněnka tak teoreticky když to vyjde tak v červnu jsem těhotná?

eleanor151515
5. kvě 2022

@volodka162 - v CAR ti urcite vsetko vysvetlia pri prvej konzultacii 🍀 su to kvalifikovane kliniky s milym a ochotnym personalom 😉 Samotna "liecba/simulacia" v CAR je individualna - zalezi na veku pacientov, typu spermii a vajicok, genetike atd..
Len si predovsetkym uvedom, ze CAR bez teba nezvladne uspesny vysledok.. si to ty sama!! 😉 Cili venuj cas sebe a vyhod celu zasr*** pracu z hlavy.. 😜
Dalej by som ti poradila, aby si sa neupla na termin "cerven" 🙏 pokial CAR nevyjde (samozrejme toto ti neprajem 🌹) - budes sklamana, psychicky zlomena nie len neuspesnym CAR ale aj odchodom z prace..

volodka162
autor
5. kvě 2022

@eleanor151515 Ano, je mi jasné že to nemusí vyjít. Zatím si říkám 3x a dost. Manželovi bude letos 40. Už jedno díte (7let) mame, takže není to moje životní dogma mít kupu děti nebo se vystavit nějakému velkému riziku... Děkuji

eleanor151515
5. kvě 2022

@volodka162 drzim ti palceky 🍀❤️🤰🥂