Ahoj holky, vím, že diskuzi na toto téma je tu spousty, všechno jsem pročetla, ale stejně si nevím úplně rady. Nikdy predtim jsem s ničím nemarodila. Od 12.9. jsem na neschopnence, kvůli končící smlouvě, do konce září, kterou kterou jsme neprodluzovali, kvůli plánovanému stěhování do jiného města, a chtěla jsem si hned hledat práci jinou tam. Jenže 1.7. jsem zjistila, že jsem těhotná. zaměstnavatel s tím, ze půjdu na neschopenku neměl žádný problém. O to vlastně ani nejde, každopádně 13.9. Jsem do práce odvezla III. I IV. část neschopenky a teď nevím jeslti si mám jít pro papír na peníze ještě v září nebo až v říjnu na gyndu a odvezt to zase k zaměstnavateli, a nebo jestli potrebuju ještě nějakou jinou dokumentaci, Případně jak a kde si zjistit, jestli jsou všechny papíry odeslány tam kde mají a dřív nebo později mi přijdou byť aspoň nějaké peníze, děkuji za typy🙂
Pokud chceš dostat zaplacenou náhradu za nemoc, tak musíš doložit lístek na peníze na konci měsíce.
Ahoj, ověřit dodání neschopenky zaměstnavatelem si můžeš na okresní správě sociálního zabezpečení - telefon najdeš na netu. Tam se klidně i zeptej, do kdy je nutný i "lístek na peníze" chystá se zavedení elektronických neschopenek, jen nevím jestli až od nového roku, nebo už to běží.
@daaniieelaa ahojky ,lékař či sestřička by ti měla všechny potřebné papíry dát . Aspoň mě to vždy vše dá i s instrukcemi ...já jsem na rizikovém a z práce mě vyhodili ale do té doby než porodim tam musím každý měsíc nosit peníze na peníze .