Neschopenka poprvé v životě. Jak s doklady?

daaniieelaa
23. zář 2019

Ahoj holky, vím, že diskuzi na toto téma je tu spousty, všechno jsem pročetla, ale stejně si nevím úplně rady. Nikdy predtim jsem s ničím nemarodila. Od 12.9. jsem na neschopnence, kvůli končící smlouvě, do konce září, kterou kterou jsme neprodluzovali, kvůli plánovanému stěhování do jiného města, a chtěla jsem si hned hledat práci jinou tam. Jenže 1.7. jsem zjistila, že jsem těhotná. zaměstnavatel s tím, ze půjdu na neschopenku neměl žádný problém. O to vlastně ani nejde, každopádně 13.9. Jsem do práce odvezla III. I IV. část neschopenky a teď nevím jeslti si mám jít pro papír na peníze ještě v září nebo až v říjnu na gyndu a odvezt to zase k zaměstnavateli, a nebo jestli potrebuju ještě nějakou jinou dokumentaci, Případně jak a kde si zjistit, jestli jsou všechny papíry odeslány tam kde mají a dřív nebo později mi přijdou byť aspoň nějaké peníze, děkuji za typy🙂

petranaty
23. zář 2019

@daaniieelaa ahojky ,lékař či sestřička by ti měla všechny potřebné papíry dát . Aspoň mě to vždy vše dá i s instrukcemi ...já jsem na rizikovém a z práce mě vyhodili ale do té doby než porodim tam musím každý měsíc nosit peníze na peníze .

denca033
23. zář 2019

@petranaty já jsem na neschopenku nastupoval 8.4 dostala jsem od sestry všechny papíry i papír na peníze který jsem dávala 24.4. A na konci dubna ještě jeden papír na peníze. Od ty doby každej měsíc odevzdávám papír na peníze vždy ke konci mesice

petranaty
23. zář 2019

@petranaty papír *

lenoulinkaa
23. zář 2019

Pokud chceš dostat zaplacenou náhradu za nemoc, tak musíš doložit lístek na peníze na konci měsíce.

xcassiopea
23. zář 2019

Ahoj, ověřit dodání neschopenky zaměstnavatelem si můžeš na okresní správě sociálního zabezpečení - telefon najdeš na netu. Tam se klidně i zeptej, do kdy je nutný i "lístek na peníze" chystá se zavedení elektronických neschopenek, jen nevím jestli až od nového roku, nebo už to běží.