Neschopenka. Napíše mi ji na pohotovosti zubař nebo lékař?

21. říj 2023

Ahojte, pred 3 dnama jsem byla na vytrzení zubu. Po druhem dni jsem měla zimnici a zvýšenou teplotu. Dnes na třetí den jsem už neměla teplotu a ani zimnici. Mám opuchlou tvář . Jsem ze zahraničí takze se omlouvám za mou čestinu. Chtěla jsem se zeptat zda mám jit k lékaři na pohotovost nebo k zubnimu lekáři , určite bude potreba antibiotiká to vim,jen se chci zeptat,ze pokud tady nemam lekare zda mi napise neschopenku i na pohotovosti zubař nebo lékař.

drep
21. říj 2023

Tak pokud odezněla zimnice a horečka, tak bych ji přisoudila spíš pooperačnímu stavu a na atb to moc nevypadá, oteklá tvář bývá normální. Nicméně neschopenku, bude-li indikovaná, musí vystavit tvůj zubař, ten na pohotovosti určitě ne.

j.a.n.i
21. říj 2023

Nějak nechápu, proč by měla být potřeba antibiotika, když píšeš, že už dnes nemáš ani teplotu ani zimnici. A jinak tedy otok je po trhání celkem normální. Plus neschopenku, pokud k ní uzná důvod, ti vystavuje tvůj ošetřující lékař, tedy ten, kdo ti zub trhal.

bara88
21. říj 2023

Určitě budou potřeba atb?ty si lékař?a na pohotovosti ti neschopenku fakt nedají

autor
21. říj 2023

U nas to vystavuje lekar...zubar pouze posle pacienta s papirem k doktorovi.. a jen se ptám ....

j.a.n.i
21. říj 2023

zubař je taky lékař

autor
21. říj 2023

@j.a.n.i jo to vim pani moudrá

j.a.n.i
21. říj 2023

no, když to víš, pak je věta, že zubař pošle pacienta k lékaři dost nesmyslná...

bara88
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
21. říj 2023

@j.a.n.i pokud umis cist,tak jsem napsala ,ze u nas kde pochadzim je to jinak ... Vy češi jste hodně agresivní a zákeřní

bara88
21. říj 2023

Tak pokud to víš tak proč píšeš takové kraviny?

bara88
21. říj 2023

A tak co tady u nás děláš?

bara88
21. říj 2023

Napsala si že u vás to nevyskytuje zubař ale lékař?a zubař je asi co?

somalicats
21. říj 2023

@anonym jediný, kdo se tu zatím projevuje agresivně, jsi Ty. A pokud u vás neschopenky vystavuje jen omezený počet lékařů, tak nevím, proč chceš informace na českém fóru, ptej se tam u vás, ať je to kdekoli 😉

autor
21. říj 2023

@bara88 vyuzivam vas systém práce zatim co jiní lidé se flákají

bara88
21. říj 2023

Nebo jestli tedy nebydlíš tady ,tak nechápu proč se ptáš na české webu?

bara88
21. říj 2023

A proto se chceš jít flakat na neschopenku?

hankapiiisek
21. říj 2023

Na pohotovosti se neschopenky nedávají ne? Jinak můj zubař mi ji dal.

martt
21. říj 2023

Trhání zubu je nepříjemné. Ja jsem měla opuchlou tvar a bolelo mne to cca 5 dní. Pokud už nemáš zimnici a teplotu tak na pohotovosti ti s tím nic neudělají pokud tě vůbec vemou. Obvodni lékař ti bez zprávy od zubaře neschopenku nevypíše. V pondělí ráno si zavolej zubaři, který ti trhal zub a řekni mu co se ti děje a uvidíš co ti řekne , ale předpokládám, že už to budeš mít lepší. Jinak s čím jsem se setkala tak neschopenka k vytrzenemu zubu se dává jen při komplikacích.

j.a.n.i
21. říj 2023

@martt Obvodní lékař nemá duvod vypisovat neschopenku ani se zpravou od zubaře, jo, se zpravou z pohotovosti ano.