Ahojte, pred 3 dnama jsem byla na vytrzení zubu. Po druhem dni jsem měla zimnici a zvýšenou teplotu. Dnes na třetí den jsem už neměla teplotu a ani zimnici. Mám opuchlou tvář . Jsem ze zahraničí takze se omlouvám za mou čestinu. Chtěla jsem se zeptat zda mám jit k lékaři na pohotovost nebo k zubnimu lekáři , určite bude potreba antibiotiká to vim,jen se chci zeptat,ze pokud tady nemam lekare zda mi napise neschopenku i na pohotovosti zubař nebo lékař.
Nějak nechápu, proč by měla být potřeba antibiotika, když píšeš, že už dnes nemáš ani teplotu ani zimnici. A jinak tedy otok je po trhání celkem normální. Plus neschopenku, pokud k ní uzná důvod, ti vystavuje tvůj ošetřující lékař, tedy ten, kdo ti zub trhal.
Určitě budou potřeba atb?ty si lékař?a na pohotovosti ti neschopenku fakt nedají
U nas to vystavuje lekar...zubar pouze posle pacienta s papirem k doktorovi.. a jen se ptám ....
zubař je taky lékař
@j.a.n.i jo to vim pani moudrá
no, když to víš, pak je věta, že zubař pošle pacienta k lékaři dost nesmyslná...
@j.a.n.i pokud umis cist,tak jsem napsala ,ze u nas kde pochadzim je to jinak ... Vy češi jste hodně agresivní a zákeřní
Tak pokud to víš tak proč píšeš takové kraviny?
A tak co tady u nás děláš?
Napsala si že u vás to nevyskytuje zubař ale lékař?a zubař je asi co?
@anonym jediný, kdo se tu zatím projevuje agresivně, jsi Ty. A pokud u vás neschopenky vystavuje jen omezený počet lékařů, tak nevím, proč chceš informace na českém fóru, ptej se tam u vás, ať je to kdekoli 😉
@bara88 vyuzivam vas systém práce zatim co jiní lidé se flákají
Nebo jestli tedy nebydlíš tady ,tak nechápu proč se ptáš na české webu?
A proto se chceš jít flakat na neschopenku?
Na pohotovosti se neschopenky nedávají ne? Jinak můj zubař mi ji dal.
Trhání zubu je nepříjemné. Ja jsem měla opuchlou tvar a bolelo mne to cca 5 dní. Pokud už nemáš zimnici a teplotu tak na pohotovosti ti s tím nic neudělají pokud tě vůbec vemou. Obvodni lékař ti bez zprávy od zubaře neschopenku nevypíše. V pondělí ráno si zavolej zubaři, který ti trhal zub a řekni mu co se ti děje a uvidíš co ti řekne , ale předpokládám, že už to budeš mít lepší. Jinak s čím jsem se setkala tak neschopenka k vytrzenemu zubu se dává jen při komplikacích.
Tak pokud odezněla zimnice a horečka, tak bych ji přisoudila spíš pooperačnímu stavu a na atb to moc nevypadá, oteklá tvář bývá normální. Nicméně neschopenku, bude-li indikovaná, musí vystavit tvůj zubař, ten na pohotovosti určitě ne.