Neschopenka - kontrola. Co dělat?

28. čer 2024

Devcata kolegyne je na neschopence 3.mesicem, byla u ni v utery kontrola, ale zjistila to az dnes, kdy se divala do schranky. Byla doma, ale dle ni zrejme neslysela zvonek.

Mate s tim nektera zkusenost prosim? Co ma delat? a co ji hrozi?

Diky

j.a.n.i
28. čer 2024

Co se ti stane, no nejspíš ti pokrati nemocenskou.

mabs
28. čer 2024

Ať je kontaktuje a vysvětlí situaci. Zda jí uvěří, to je ve hvězdách.

autor
28. čer 2024

@j.a.n.i Me ne, ptam se pro kolegyni, volala mi a je z toho cela spatna, ted se tam uz nedovolala, tak az v pondeli.

autor
28. čer 2024

@mabs no prave, volala tam, ale uz to nikdo nebral, tak musi az v pondeli.

Hlavne se boji, ze ji sefova skrz to vyhodi.

journals
28. čer 2024

To bude asi dost těžké. Tipuju, že v 90% to lidi omlouvají tím, že neslyšeli zvonek. To jí asi nikdo neuvěří…

mabs
28. čer 2024

Pokud na ni kontrolu poslala šéfová, stát se to může. Pokud přišli sami, v práci se to vůbec dozvědět nemusí.

j.a.n.i
29. čer 2024

@journals A ještě po týdnu...

autor
29. čer 2024

Devcata dekuji, je z toho spatna, uvidi v pondeli co ji reknou.

moudivlacek
29. čer 2024

byť to lidsky chápu, že v případě třeba horeček (což asi nebude tento případ, když je doma 3. měsíc) člověk usne a spí tvrdě, kontrolu to bohužel nezajímá, stejně jako že nefunguje zvonek atd., teď už jen záleží, co se z toho vyvodí, dle mého max. snížení/odebrání nemocenské, na vyhazov tohle není

drep
29. čer 2024

@moudivlacek když to jsou fakt hrozný výmluvy. Jsem teď doma s pneumonií, měla jsem 8 dní vkuse ke 39 a byla fakt úplně na hadry, ale stejně mě probudiloi zavibrování telefonu. Že by se pak k oknu ploužila jako osmdesátnice po endoprotéze, to je věc jiná, ale historky o tom, jak mě nevzbudil zvonek, mi přijdou trapný.

hafika
29. čer 2024

@drep Hele mě už se fakt v noci stalo, a to jsem ani nebyla nemocná, že kolem jedné v noci spala tak tvrdě, že jsem si nevšimla, že sousedi dělali na chodbě šílený bordel, muže to vzbudilo. Zato jsem si všimla, že dělali ještě bordel kolem 4 ráno, kdy už spím slabě, to zas neprobudilo muže. Přitom když se na to ptala jiná sousedka, jestli nám to taky vadilo, tak jsem se dušovala, že bordel dělali až ráno. Teprve muž mi pak pověděl, že měli ještě jednu epizodu dříve. Od té doby věřím, že když je někomu opravdu zle, nemusí ho nic vzbudit.

galatea_a
29. čer 2024

@drep Nemusíš zlehčovat a znevažovat zkušenost někoho jiného jenom kvůli tomu, že tobě by se to NIKDY nestalo. 🙄

emillyhk
29. čer 2024

Nevím s čím paní marodí 3 měsíce ani jaké bere léky, ale že "neslyšela" zvonek a ještě jde do schránky až po týdnu? My když jsme na neschopence a je nám fakt blbě, bereme léky po kterých se víc spí, apod., tak prostě tu schránku kontrolujeme klidně 2x denně, aby se to případně podchytilo včas. 🤷‍♀️

moudivlacek
29. čer 2024

@drep moje výmluva to není, já v životě na neschopence nebyla :D ale jako dokázala bych si to i představit, jsou lidi, co spí fakt tvrdě (z vlastní rodiny) a ani zvonek je fakt nevzbudí, ale když jdu na nemocenskou, tak s tím musím počítat a dát si sakra bacha, prostě tohle není, že by někdo na to kašlal a jel na dovolenou nebo pařit, ale prostě jen přeslechl zvonek, ono záleží na kontrole, kdo přijde, někdo zkouší přes sousedy se dobít do domu, byť to není jejich povinnost, je to o lidech ;)

moudivlacek
29. čer 2024

@emillyhk upřímně, když už jí nezastihli, jestli by volala ten den, či o týden dýl už roli nehraje, prostě ji nezastihli ....

gruyerre
29. čer 2024

@moudivlacek úplně jedno to není, takhle to totiž vypadá, že byla na dovolené, což se bere jako horší prohřešek než jednodenní výlet

moudivlacek
29. čer 2024

@gruyerre Byli tam jednou, jako dovolenou můžou brát, když tam přijdou třeba na začátku a na konci týdne a nezastihnou ji, nebo by třeba veřejně sdílela fotky z dovolené na síti. Ono ve finále stejně záleží, na jakého úředního šimla narazí, zda to bude mírnější, či si na ní někdo smlsne, na to tabulky nejsou.
Ono asi i záleží, s čím marodí, pokud by měla zlámané obě nohy a žila sama, holt asi "nepoběží" denně do schránky a dalo by se to i pochopit.

drep
29. čer 2024

@galatea_a já znevažuju výmluvu někoho, kdo je doma poměrně dlouho (na to aby blouznil v horečkách nebo byl sjetý tramadolem pro akutní zlomeninu, což jsem mimochodem taky zažila) a použije nejotřepanější výmluvu ever.

mickey100
29. čer 2024

@drep Tak já jsem třeba přesně z toho měla hrozný strach, když jsem byla na neschopence. Máme zvonky dost hlasitý jsou slyšet i od sousedů, ale už se mi víckrát stalo, že jsem ho prospala. Třeba v noci, když si manžel zapomněl klíče a zvonil na mě, volal na telefon, který slyšel zvonit až venku (mám ho vedle hlavy) a nic 🤷 až když na mě volal pod oknem, tak jsem ho slyšela. A ráno se mi to stalo s poštou několikrát. Prostě tvrdý spánek, který si neumím představit vysvětlovat při kontrole.

moudivlacek
29. čer 2024

@mickey100 To věřím, je škoda, že kvůli lidem, co podvádí a zneužívají neschopenku, jsou pak biti a osočováni druzí, kteří doma opravdu jsou a z nějakého (pro některé nepochopitelného) důvodu opravdu zvonek neslyší (kolikrát jsem já v malém bytě, zdravá, přeslechla zvonek...), divné mi to vůbec nepřijde a nereálné též ne, jen prostě jsou nějaká pravidla. Nevím nakolik je reálné si u doktorky nechat k adrese zapsat číslo na mobil, ale opět bude to o lidech, kontrolor není povinný někoho nahánět přes sousedy, ani vyvolávat po mobilech.

adelisss
30. čer 2024

@emillyhk Můj chlap je přesně ten typ, co po lécích spí jak zabitý. Třeba ani neví, že uhodilo do vedlejšího baráku :D Ale pak fakt člověk musí kontrolovat schránku pravidelně, když tohle o sobě ví.

j.a.n.i
30. čer 2024

@moudivlacek Tak povinný není, ale když tam ten telefon mít bude, tak na něj na 99% zavolá, oni v principu nemají za cíl někoho nachytat. Jasně, blbec se najde všude, ale už se líp argumentuje, ano, máme tichý zvonek a proto tam byl uveden ten telefon a ten jste nezkusili... Než nemít nic a přijít po týdnu.