Neschopenka. Když skončí, může se jít hned na další se stejnou diagnózou?

13. čer 2024

Hezky odpoledne,nevite nekdo.Kdyz skonci neschopenka a muze se jit hned na druhou?Na tu samou diagnozu.

junetule
13. čer 2024

Ja to tak mela. 4.10. jsem skoncila jednu neschopenku a 1.11. jsem sla na dalsi s tou samou diagnozou. Jen 14 dni zase platil zamestnavatel a nemocenska znova zacinala na 60 procentech platu.

autor
13. čer 2024

@junetule a kdyz marodim rok?

uzivatelkapetra
13. čer 2024

Určitě ne, musíš odpracovat nějakou dobu než budeš mít nárok na další nemocenskou.
Pokud máš opravdu dg, tak se dá nějak ještě prodloužit nemocenská snad o půl roku anebo invalidní důchod.

autor
13. čer 2024

@uzivatelkapetra me ji prave neprodlouzily.Zadal jsem a neprodlouzily

uzivatelkapetra
13. čer 2024

No tak buď do práce nebo ID, s čím marodíš?

autor
13. čer 2024

@uzivatelkapetra ID mam a zada.Chtel jsem v praci,aby me dali na lehci praci a nevyhovely me.Tak nevim ,jak to resitdal.Manzelka radi,abych dal vypoved,ale nikdo nechce na me misto

junetule
13. čer 2024

Aha, tak to nemam tuseni, ja byla tri mesice na nem a pak ten necely mesic v praci a zase nem. Ale myslim, ze to se pak resi nejakou komisi, ktera dostane tvou zdravotni dokumentaci, zda je nutna nemocenska. Nicmene nemuzou te urcite poslat do prace, pokud nejsi schopna ze zdravotnich duvodu pracovat.

uzivatelkapetra
13. čer 2024

Tak už rok na svém místě nejspíše nejsi, takže to někdo už asi dělá.
Jinak nejspíše neprojdeš zdr. prohlídkou u zaměstnavatele, tudíž s tebou rozváže pracovní poměr anebo ti nabídne jiné místo.

autor
13. čer 2024

@uzivatelkapetra k lekari pujdu a chtel jsem jit na lehci misto (presunout) a zamestnavatel mi rekl,ze ne,ze na moje misto (pro me tezsi prace),tak nijdo jit nechce.Tak nevim co dal

autor
13. čer 2024

@junetule bohuzel poslali

j.a.n.i
13. čer 2024

No tak pokud neprojdes zdravotní prohlídkou, tak ti dají výpověď a vyřešeno.
A jinak na další nemocenskou máš nárok po odpracování 6 měsíců.

autor
13. čer 2024

@j.a.n.i mam jit k zavodnimu lekari a reknu mu pravdu,ze je toho na me moc...A lekar z toho usoudi,ze je toho opravdu na me moc?Nikdy jsem to nezazil,proto se ptam😊

j.a.n.i
14. čer 2024

Ne, podle toho co mu řekneš se úplně rozhodovat nebude, podle tvých lékařských zpráv ano. Ale tedy pokud tam dělat nechceš, tak výpověď můžeš dát sám a je to vyřešené taky.

autor
14. čer 2024

@j.a.n.i a obvodni lekar mi muze napsat dopruceni nebo tak,ze tu praci vykonavat nemohu nebo jen zavodni lekar?O vypovedi nechteji slyset.A nebo mohu dat vypoved ze zdravotniho duvodu?

exbordelar
14. čer 2024

Jak je to presne s temi dlouhodobymi neschopenkami nevim, ale na tvem miste bych se zamerila spis na hledani vhodne prace a zlepseni stavu zad. Urcite to, co delas, neni jedina prace na svete a i se spatnymi zady lze plnohodnotne pracovat ve spouste oboru. Ale je potreba ty zada dat aktivne do kupy. Co s nimi mas?

autor
14. čer 2024

@exbordelar vyhrez plotynky a zuzeni kanalku a krcni pater...A je to tezsi prace,kterou nedam.Chtel jsem v praci,aby me dali na lehci usek a rekli ze ne,ze nemaji nikoho za me.Nikdo tam jit nechce.A nevim,jak se k tomu postavi zavodni lekar...

exbordelar
14. čer 2024

Vis co, tobe muze byt jedno, ze zamestnavatel ma problem obsadit tve misto... s vyhrezlou plotynkou jsi mu tam stejne k prdu. Kazdopadne i s touhle diagnozou se da pracovat. Strasne moc dela pravidelne cviceni a budovat svalovou hmotu, ktera ti bude tu pater drzet, aby se nebortila a ta plotynka "zalezla" zase zpatky.
Ja take kvuli zadum nemuzu delat vse. Chtela jsem jezdit na zachrance, ale tam se furt tahas s tezkymi lidmi, a to by muj hrbet odpadnul po prvni sichte.
No a jak ty zada lecis?

autor
14. čer 2024

@exbordelar chodim na rehabilitace a zacal jsem opravdu kazdy den cvicit.Proto jsem chtel v praci,aby me preradily na jinou lehci praci a rekli ze ne,ze na moje misto nechce nikdo jit.Tak premyslim co ted🤷🏻‍♀️.Zavodni lekar bude asi chtit vypis od obvodaka,tak to bude mit napsane co mohu a co ne.Tak to zavodni lekar posoudi a asi mi nezbyde nic jineho,nez dat vypoved a nebo me preradi jinam.Je smutne,ze zamestnavatel nechce vyjit vstric.A to tam delam pres 20let...

jizanka2423
14. čer 2024

Pokud lékař nedoporučí výkon povolání, tak firma musí přeřadit na jiné vhodnější místo a pokud ho nemá rozváže pracovní poměr. Po dobu výpovědní lhůty budete doma na "překážkách" a brát výplatu. Ale budou tlačit do ukončeni na dohodu a hned,aby nemuseli nic platit. Radši si to ověřte ještě na ÚP.

autor
14. čer 2024

@jizanka2423 asi budou chtit na dohodu,aby nemuseli dat odstupny.

jizanka2423
14. čer 2024

Tak na dohodu nepřistupovat. Mě taky tlačili...ale nesmíte se nechat. Získáte 2 placene měsíce kdy si můžete v klidu hledat práci. Možná dostanete i odstupné, záleží jakou máte smlouvu.

jizanka2423
14. čer 2024

Hlavně se nebát a dát vědět,že víte na co máte nárok.....

autor
14. čer 2024

@jizanka2423 dekuji

j.a.n.i
14. čer 2024

Pokud to nemáš jako pracovní úraz, tak ti žádné odstupné dávat nemusí.