Ahojky damy,jak je to PROSIM s pojistkou od kooperativy a s neschopenkou??Me rikali prvne ze pojistka plati i na tehotenstvi,ale pak nejak otocili a rekli ze to neplati.Ja si platim pojistku u kooperativy 2000,-.Tak bych prosila vice informaci.
Podívej se do své pojistné smlouvy, tam bude uvedeno jaká je čekací doba na neschopenku u těhotenství a také, jestli na ten neschopenkový důvod není výluka. Podívej se do smlouvy, co vůbec znamená "pojistka na těhotenství", tedy na co se to vztahuje.
Jak píší ostatní, je potřeba se podívat do pojistné smlouvy, co vše máš pojištěno. Každopádně neschopenku na problémy v těhotenství většina pojišťoven jen tak neplatí. Záleží, co máš ve smlouvě a na co přesně máš neschopenku.
Mrkni do smlouvy, my přece nemůžeme vědět co tam máš.
Jen doplním ke komentářům přede mnou - mě při sepisování pojistky poradce upozornil několikrát, že rizikové těhotenství je v rámci pojistky ve výjimkách. Já jsem konkrétně měla proplacených 30 kalendářních dní, na rizikovém jsem byla prakticky od začátku. Ale pojistka byla sepsaná cca před 5-6 lety. Takže opravdu si zjisti, co přesně máš ve smlouvě.
@445566 ahoj, pokud jsi na rizikovem a je to poprve, co mas neschopenku kvuli rizikovemu tehotenstvi, tak pojistka na nej plati! Mam pojistku na nemocenskou u kooperativy a nejdrive mi to zamitli, tak jsem se nastvala a sla ji zrusit. Najednou mi prisel email, ze maji pro me dobrou zpravu a ze pojisteni se na rizikove tehotenstvi vztahuje a vyplatili mi pojistku zpetne od zacatku nemocenske. Kazdy mesic jsem jim jen posilala dokument o prodlouzeni. Jde o to se nenechat a trvat na svem. Po trech mesicich vyplaceni mi zaslali dopis, ze se spletli a chteji penize zpet. To uz jsem jim znova zaslala vsechny dokumenty s tim, ze nesouhlasim a vse je v poradku a zase se omluvili, ze se spletli a vyplaceli pojistku. Jako u blbych, ale narok na to mas.
@junetule jako u blbých… nárok je na to, co je ve smlouvě 🤦🏻♀️ a jestli dotyčná hlásá jak je na neschopence proto že tahala těžké věci, tak by jí pojišťovna opravdu nejen nic vyplatit neměla, ale také by mohla řešit to, že jí doktor vystavil neschopenku když není na co a ona zkouší pojistný podvod 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@445566 rozumná praktička si neschopenku přebírat nebude, jsi práce neschopná z důvodu rizikove gravidity a praktik tedy ani vzdáleně není ošetřující pro diagnózu, pro kterou jsi práce neschopná, kdyby to udělala, vystavuje se riziko vysoké pokuty nebo dokonce vyloučení z lékařské komory.
… a ještě se svojí fotkou 🤦🏻♀️
Autorka urcite nechce pachat zadny pojistny podvod.
@445566 Holky narazi na to,ze pokud mas neschopenku jen z toho duvodu,ze v praci tahas tezke veci,tak ji mas neopravnene. Nejedna se o rizikove tehotenstvi. Ale rizikovou praci a neschopenku bys mit nemela. Mela bys v praci pozadat o lehci praci,vhodnou pro tehotne a oni by te na takovou meli prevest. A pokud by se ti snizil plat,tak existuje dorovnavajici prispevek v tehotenstvi a materstvi. To je soc.davka vyplacena ceskou spravou soc.zabezpeceni. Spousta lidi to nevi a nebo to nechce resit. Lekar by to vedet mel.
Nebude to jen neschopenka k úrazu? Takhle to máme s manželem u naší pojistky a opravdu se nevyplácí kvůli chřipce nebo těhotenství
@445566 tak ja mela celou dobu neschopenku napsanou u sveho gynekologa. Jelikoz mam pojistku primo na nemocenskou a nikdy jsem na rizikovem nebyla, tudiz se drive nelecila (to by pak zamitli, jako nemoc, se kterou uz jsem byla doma a na ni se pojistka nevztahuje), tak mi normalne doplaceli kazdy mesic finance do castky meho platu. Tech cca 30%, o ktere jsem prisla diky nemocenske.
@journals tak pokud vam v praci nemohou zaridit v tehotenstvi jine misto, ktere je bezpecne, muze bam gynekolog vystavit nemocenskou, jako rizikovou graviditu. A pokud je pani pojistena na nemocenskou a pred uzavrenim pojistky s timto problemem jeste "nemarodila" a nemocenska bude trvat dele, nez mesic, mela by mit narok na pojistne plneni. Alespon ja to tak u kooperativy mela u pojisteni pracovni neschopnosti. Ale take zalezi na te smlouve, ja mela od gynekologa rizikove kvuli castym potratum a musela lezet.
@journals ahoj, ja jen rikam, jak to mam ja s mou pojistkou. Neradim, je to ma osobni zkusenost, kdy mam uzavrenou pojistku v kooperative pro pripad nemocenske a ted mi na rizikovem tehotenstvi vyplaci dobu nemocenske, jako pojistnou udalost. Ve smlouve mam uvedeno, ze se vztahuje na nemoci, ktere vznikli poprve az po vzniku pojisteni, nemocenska musi byt delsi, nez mesic a proplaci ji nejdele 1rok od vzniku nemocenske. Jakekoliv, ne jen tehotenstvi, to rok netrva. Porad se bavim o tom, jakou ja mam pojistku u kooperativy, nikomu nic neradim a v jinych pojistkach se opravdu nevyznam, nejsem pojistovak.
@junetule Jasně několikrát píšeš, že dotyčná nárok na vyplacení pojistného má, že je to jak u blbých. A já ti poněkolikáté píšu, že nemá a že píšeš hlouposti. Není to "také" o smlouvě, je to JEN A JEN o smlouvě.
Píšeš něco o rizikovém pracovišti, což je ale něco naprosto jiného než je rizikové těhotenství. Nejen že to není totéž, ale ono to spolu dokonce vůbec nesouvisí.
Jeste dodatek. U tehotenstvi je u pojistky stanovena cekaci doba. Pokud bych nemela pojistku uzavrenou dele nez 9 mesicu (ja uz mam pojisteni pracovni neschopnosti 5let), tak nemam narok na pojistne. Aby se nestalo, ze uzavrete pojistku uz jako tehotna vedome a pak neco od nich chcete.
@junetule I když máš Kooperativu jako autorka, tak neznamená, že jí bude vypláceno stejně jako tobě.
Pojistné podmínky se v čase mění a mění se i daný produkt, pro tebe je důležité vědět, co máš ve smlouvě ty a pro autorku je důležité, co má ve smlouvě ona.
@levandule_k to mas pravdu. Ja jen, ze jsem to resila ted. Divala jsem se do podminek pojisteni u kooperativy, co se tyce pojisteni pracovni neschopnosti a stale jsou ty same, jako mam ja. Nicmene je jasne, ze muze mit autorka uplne jinou pojistku.
@445566 to ti nikdo nerekne, zalezi co jsi si nasmlouvala do smlouvy..od toho se to bude odvijet..