Nepřišla mi nemocenská. Je ta lhůta normální?

emamir
5. lis 2020

Ahoj, nemáte některá zkušenosti s tím, že Vám nepřišla nemocenská dávka?

OSSZ mi nemocenskou vyplácí od srpna. Všechny dávky došly (za srpen i za září). Poslední peníze mi dorazily 25.9, dnes je to tedy cca 41 dní a další peníze (za říjen) nikde. Je taková lhůta normální?

zelenaesmolda
5. lis 2020

@emamir
neni lepsi tam zavolat a zeptat se?

emamir
autor
5. lis 2020

@zelenaesmolda
To jsem samozřejmě zkoušela 🤭. Jsou na telefonu v pondělí a ve středu, avšak dovolat se je poměrně nemožné.

zelenaesmolda
5. lis 2020

@emamir
napsat email?

emamir
autor
5. lis 2020

@zelenaesmolda
Napsat email 😂. Děkuji za drahocenné rady! Můj email mají ve schránce už přes týden, dotazovala jsem se na mateřskou, na kterou nastupuji a potřebuji potvrzení pro zdravotní pojišťovnu. 😊 Psát další by asi smysl nemělo. Nebojte, vážně nechci zaměnit diskuzi na koníkovi za pohovor s někým z daného úřadu. Já se zde ptám, jestli má některá zkušenost, vím, že tady mou situaci nevyřešíme!😊🙋🏼‍♀️

cysticka
5. lis 2020

@emamir napada me jen, jestli to v praci vyridili v cas? 🤷🏼‍♀️

lachtanice86
5. lis 2020

@emamir takze jsi byla na pn celý říjen? To ze je to 41dnu od posledni úhrady je sice možný, ale oni mají 30dnu na výplatu od zaslání všech podkladů

emamir
autor
5. lis 2020

@cysticka
Já jsem od konce července nezaměstnaná (končila mi pracovní smlouva), na nemocenskou jsem kvůli rizikovému těhotenství nastoupila cca dva týdny před ukončením prac. smlouvy.

Chybí mi vyplacení dávky od 24.9 do 11.10. Od pondělí 12. října jsem na mateřské. Tak mě ještě napadlo, jestli mi ty peníze nepošlou společně s vyplacením první dávky mateřské 🤷🏼‍♀️.

emamir
autor
5. lis 2020

@lachtanice86
Na neschopence jsem byla od 22.7 do 11.10.

Od pondělí 12.10 jsem na mateřské.

jitka_cv
5. lis 2020

Za září jsi psala že ti pn přišla. Jaké období máš psané u došlé dávky za září?

jitka_cv
5. lis 2020

Kdy jsi odevzdala ukončení pn na čssz?

emamir
autor
5. lis 2020

@jitka_cv
První nemocenská došla za období 4.8 - 25.8
Druhá dávka za 26.8 - 23.9
Takže poslední dávka by měla dojít za období 24.9 - 11.10.

Já ukončení neodevzdávala, gynekoložka mi říkala, že nemocenskou ukončí ke dni 11.10 a že to na OSSZ zasílá elektronicky, takže nemusím nic řešit.

lenoulinkaa
5. lis 2020

@emamir zaměstnavatel musí poslat ukončení. Poslal ho? Hned na to přílohu k ppm.. To proběhlo?

martt
Autor odpověď smazal
Zobraz
martt
5. lis 2020

@lenoulinkaa Já se teď nechci hadat třeba to je jinak, ale neukoncuje od ledna neschopnost jen doktor, jak to je ted elektronicky? Já vím že teď s tím hodně bojovala kolegyně.

martt
5. lis 2020

@emamir Mne se to stalo, ale bylo to ještě v době kdy se vydávali lístky na penize a jeden měsíc tam lístek nedorazil. Zkus se opravdu dovolat na OSSZ jestli tam vůbec mají podklady. Ted se stalo známé, že ji tam dr nějak pry blbě poslala ukončení o neschopnosti a ji měli vedenou stále jako nemocnou při tom 14 dni už chodila normalne do práce. A ty termíny co píšeš, tak jsou nějak divný nemocenská se vyplácí, jakoby měsíc zpětně tím pádem za říjen by ti měla přijít ted v listopadu. A za září co jsi marodila v říjnu.

emamir
autor
5. lis 2020

@lenoulinkaa Já ale nejsem zaměstnaná, vypršela mi prac. smlouva koncem července. Takže myslím, že se mnou bývalý zaměstnavatel už nemá nic společného. Krom teda toho, že mi odeslal žádost o peněžitou pomoc v mateřství.🤷🏼‍♀️

emamir
autor
5. lis 2020

@martt
Takhle to mám psané no v poznámce na účtu.
Za období 4.8 až 25.8 přišla dávka na účet 10.září
No a za období 26.8 - 23.9 přišla dávka na účet 25. září. 😂🤷🏼‍♀️
Zkusím tam určitě zase brnknout, snad budu mít příští týden více štěstí a dovolám se 😂.

emamir
autor
5. lis 2020

@martt a jinak ano, gynekoložka říkala, že nemocenskou ukončuje ona. Mám dojem, že se tomu říká eNeschopenka. Zasílá to doktor rovnou do nějaké databáze od OSSZ.

lenoulinkaa
5. lis 2020

@martt neschopnost ukoncuje doktor, ale zaměstnavatel má poslat při ukončení nemoci, kdy zaměstnanec nastoupil nebo nenastoupil zpět do práce.

lenoulinkaa
5. lis 2020

@emamir aha, tak to jsem přehlídka, že už nejsi ZC. To si budeš muset dohonit na ossz, proč není zaplaceno. Mají na to i formulář. Teď se tam dovolat moc nejde při tom jejich omezeném rezimu

emamir
autor
5. lis 2020

@lenoulinkaa jo, jak dělají dva dny v týdnu jen pár hodin, tak je to takové nešikovné. Ale zas chápu, že díky toho teď toho mají hodně a nestíhají.🤭
Díky za odkaz, zkusím vyplnit.😊

zahradnicka
5. lis 2020

@emamir Já resila výplatu nemocenské minulý měsíc,na Prahu 8,kde mě vyplácí byl problém se dovolat.Ale volala jsem si na infolinku,tam paní moc ochotný a co mohli,tak poradili, 0800 050 248.

rosetatto
6. lis 2020

@emamir pokud nastupujes na PPM tak zaměstnavatel stále má co společného, z čeho by mateřskou asi počítali? Zaměstnavatel dodává podklady i k této dávce.

lachtanice86
6. lis 2020

@emamir jak jako dělají dva dny v týdnu par hodin? Jsou tam každý den 😄 a říkat že s tebou nema bývalý zamestnavatel nic společného neni pravda. Vždyť bude na ossz zasílat podklady pro tvou ppm

emamir
autor
6. lis 2020

@rosetatto
@lachtanice86
Vždyť jsem psala o pár komentářů výše, že můj bývalý zaměstnavatel má se mnou společného to, že mi zaslal podklady k PPM 😂🤦🏼‍♀️. Ale nemocenskou za mě nevyřizuje.

To teda nevím kde jsou každý den 😊. Ale na OSSZ (Opava), pod kterou patřím, jsou pouze pondělí a středa.

lachtanice86
6. lis 2020

@emamir ne, pondělí a středa maji hodiny kdy tam chodí klienti osobně, jinak jsou veřejnosti budovy uzavřeny, ale práce normálně běží.

emamir
autor
6. lis 2020

@lachtanice86
Aha🤔,tak to jsem netušila. Na zdravotní pojišťovně jsem dostala vyhubováno, že mám volat, když jsou úřední hodiny a právě OSSZ má úřední hodiny uvedeny jen v PO a ST, tak jsem nezkoušela volat jindy.🤭😂

rosetatto
6. lis 2020

@emamir souvisí s tím i nemocenská, roky jsem tam pracovala, něco o tom vím 😉

emamir
autor
6. lis 2020

@rosetatto
Na pojišťovně mi bylo řečeno, že po skončení pracovního poměru se mnou bývalý zaměstnavatel nemá nic společného a všechny skutečnosti mám povinnost nyní hlásit sama (ukončení PN, nástup na mateřskou...).
Nehledě na to, že nemocenská je přes eNeschopenku, kterou doktor zasílá přímo na příslušnou OSSZ (vystavení - ukončení). Moc nechápu, jakou roli by hrál bývalý zaměstnavatel v tom, že mi ještě nepřišla nemocenská dávka za dané období. Ale dohadovat se určitě nebudu 😊.