Zdravím dámy, mám na vás prosbu. Životě jsem nemarodila a na tyhle věci jsem trošku blbec. Nějaké informace jsem si sháněla a nic jsem se nedozvěděla... 3. ledna jsem nastoupila na nemocenskou,prvních 14 dní platí zaměstnanec to chápu.... A dnes jsem si všimla že 25. ledna mi sociálka poslala za jeden den (17.1.) peníze.... proč za jeden den? Proč neposlali od toho 17.1. do února peníze teď v únoru? Děkuji moc za vysvětlení... snad mě pochopíte na co se ptám...😌
@lenoulinkaa ahaa takhle...tak moc děkuji.👍🏻
@miskadv11 a tys po doktorce zadala poslwdniho dne v mesice listek na penize?Pokud ne,tak se penez nedockas.Jsi jeste marod,nebo jak?
@marcicek84 3.1.me vystavila neschopenku...a řekla že na další kontrole což bylo 17.1. ji mám připomenout lístek na peníze....a od té doby (od 17.1.)pak každý měsíc se mám připomenout....ano marodím stále. A do mateřské ještě budu...
@miskadv11 ano,kazdy mesic ke konci mesice idealne posledni prac.den musis chtit listek na penize,jinak chodit nebudou...
@marcicek84 Moje doktorka to dělá automaticky, vůbec jsem se o žádný lístek zajímat nemusela. V těhotenství to byla moje první neschopenka a o tom, že bych měla chtít nějaký lístek jsem se dozvěděla až tady - po 2 měsících kdy už mě platila sociálka. Takže záleží jak to má doktor nastavené.
@michaela666 Taky jsem na ní pěkně zírala, že se mám připomínat (asi jak ktery lékař).... jiní to dělají automaticky...bože doufám že mateřská nebude takhle podobne fungovat.😳
@miskadv11 materska urcite ne,ale o rodicak si budes muset pozadat na UP, automaticky ti ho taky nepriznaji...
To, že je to elektronicky, neznamená hned automatika od doktora odeslání.. Každého je povinnost se připomenout a je jen svobodná vůle doktora, zda to ulehčí pacientovi - dříve se muselo vždy dojít pro lístek osobně, teď stačí jeden telefonát... A volá se vždy minimálně 3 dny před koncem měsíce - když vyjde konec měsíce neděle, je dobré zavolat v pátek a nebo hned v pondělí...
@marcicek84 je uplne jedno kdy, nemusi to byt ke konci mesice, pokud bude chodit na kontroly v pulce měsíce, tak ho prostě bude mit v te pulce.
@martulka88 vubec to nemusi byt ke konci mesice, to je jen zvyk.
@j.a.n.i Tak pokud chce za uplynulý měsíc a mít to pravidelně, tak ano 😉
@j.a.n.i nutnost,kvuli penez...
@marcicek84 kvuli penezum to klidně muze mit v pulce mesice
@martulka88 tak jelikož to ted mela k 17. tak by z hlediska pravidelnoati mela chtit zas k 17. 😁
@j.a.n.i asi jsem ve svem zivote nepotkala cloveka,ktery by to takto chtel mit...🤷🏻♀️vetsinou se aplikuji ty listky na penize ke konci mesice...
@marcicek84 ano, vetsinou ano, ovšem je to zvyk a nikoliv nutnost
@miskadv11 doktorka poslala trvání k 17. a víc ne. Až přijde další trvání, dostaneš vyplaceno dál