Ahoj, chci se zeptat na trošku, pro mě oříšek. Nejspíš otázka asi pro pojišťovací poradce, ale třeba máte zkušenost.
Mám životní pojištění, kde je zahrnuta i nemocenská. Nějaký čas již na nemocenské jsem, a tak už naběhl i nárok na denní plnění pro nemocenskou.
Teď jsem ale v situaci, kdy syn musí na operaci. Máme doma s manželem ještě jedno, mladší dítě, a ten s ním bude nejspíše zůstávat doma.
Já už jsem po operaci v rámci možností v pořádku, už se jedná jen o rehabilitace.
A mě zajímá. Vím, že jako matka mám nárok na to, být hospitalizovana se synem. Jak to pak ale bude s pojistkou, když si případně nemocenskou nechám běžet dál, a nenechám si vystavit novou, pro hospitalizaci syna? Jedná se o přibližně 3 dny. Jak se toto případně posuzuje? Budu mít nárok na pojistné plnění, i když v rámci své nemocenské budu hospitalizována se synem?
Děkuji za odpovědi.
Zavolej si na pojišťovnu,se kterou to budes pak řešit,at to máš správně.
Pokud je někdo na PN ,tak nemůže být s dítětem hospitalizovaný.Na dobu hospitalizace by se musela neschopenka přerušit .
@j.a.n.i no, jako myslím, že právě je lepší zůstat na té původní. Už minimálně kvůli dávkám, které chodí (jsem na nemocenské už dva měsíce). Ať se mi pak nepočítá znovu od nižšího procenta...
@zmrzlinka myslíš, že to opravdu nejde? Jde mi o co "nejmenší zlo" z hlediska příjmu, a taky o to, aby jsme nemuseli doma složitě řešit, co s druhým synem. A syna samotného do nemocnice určitě ne, je malý na to, aby tam zůstával sám...
Řešila jsem minulý rok. Musíš se domluvit s lékařem, ktery ti vystavil neschopenku, aby ti na dobu co budeš v nemocnici dal změnu , kvůli kontrole. Mne ji dát nechtěl říkal, že když můžu být se synem v nemocnici nevidi důvod pokračovat dál v neschopence (bylo to po úrazu nohy). Ptala jsem se rovnou na socialce a bylo mi řečeno, že tam právě musí být změna. Každopádně já jsem ji ukončila, v nemocnici mi pak vystavili novou na doprovod syna. A pak jsem přecházela na dlouhodobé ošetřování. Které máme v pojištěné na syna takže mne v závěru o nic nešlo. Ale my jsme byli se synem hospitalizovany 10 dní. U vás když to bude jen krátce tak to třeba řešit nebudou.
@j.a.n.i Jenže někteří lékaři na tohle nekoukaji. Pro ně znamená ze když se zvládneš postarat o dítě zvládneš jít i do práce a nezajímá je jakou máš práci apod... Mluvím ze své zkušenosti. Takže zakladatelka má dvě možnosti poprosit sveho ošetřujícího lékaře aby ji změnil místo pobytu a nebo risknout kontrolu. Pokud by ji přišla tak snad narazi na někoho rozumného kdo by ji uznal potvrzení z nemocnice ze tam byla s dítkem. Ale uznat to nemusí.
A nebylo by nejjednodušší, aby se synem byl hospitalizovaný manžel a ty bys zůstala doma s mladším?
Abych to uvedla na pravou míru - v rámci možností v pořádku myšleno tak, že nemám žádný bacil, ani nic podobného, co by bránilo případnému doprovodu k malému do nemocnice. A ne, nejsem ve stavu, kdy se můžu plnohodnotně vrátit do práce. Nechci kompletně rozebírat můj zdravotní stav. 🤷
A ano, jednodušší by bylo, kdybych já zůstala doma s mladším, a manžel dělal doprovod. Ale to znamená, že by musel na paragraf. Takhle případně druhého syna může normálně vodit do školky a navštěvovat dál zaměstnání. Navíc, já jako matka cítím potřebu v té nemocnici být s malým... 🤷
Je potřeba ,aby jsi se domluvila se svým ošetřujícím lékařem , který ti vystavil neschopenku jestli ti dá změnu pobytu na ty dny co budeš v nemocnici. A bude záležet na něm jestli ti ji dá nebo ne. Pak to buď jedine risknout skrz kontrolu. A nebo ukončit a v nemocnici ti vystaví na doprovod , ale tam pravděpodobně ztratíš pojistné plnění.
No, pokud je pro tu původní neschopenku stale medicinsky duvod, tak ano.