Nemocenská. Chodí kontrola o víkendu?

nikolamlyncekova
8. kvě 2021

Holky ahoj, chodi kontrola o víkendu ? Případně jak to je s tím ze prvních 14 dni to děla zaměstnavatel a po 14 dnech se s tím zabývá OSSZ? To jako během 14 dni OSSZ nepřijde ? A když sem neměla samci říct adresu pobytu po dobu nemocenské a dr napsala trvaly pobyt jak to vyresim když budu jinde než psala a je víkend ? A nedala mi samci k tomu se zeptat na jinou adresu ?

jitka_cv
8. kvě 2021

@nikolamlyncekova prvních 14 dní může kontrolovat zaměstnavatel nebo čssz na popud zaměstnavatele. V pondělí zavolej doktorce a nahlaš adresu faktického pobytu.

zrzinda
8. kvě 2021

@nikolamlyncekova Uprimne si myslím, ze teď te nikdo kontrolovat nebude. Rekla bych, ze socialka má jiné starosti (kvůli korone) na to, aby chodila a zkoumala, jestli ses doma.
Záleží na zaměstnavateli, jestli je v pohodě, pak by te taky kontrolovat nemusel.
Uprimne já byla v těhotenství na nemocenské asi 6 měsíců a během toho jsem jezdila o víkendech na chalupu, chodila jsem na procházky a čas vycházek vůbec nedodrzovala. Neříkám, ze je to správně, nechci te nabadat, ale s mužem jsme se shodli, ze než sedět doma, tak ty peníze radši doplatime, kdyby na nás někdo přišel 🙈

nikolamlyncekova
autor
8. kvě 2021

@jitka_cv no spis se bojím aby do pondělí nepřišli jako zaměstnavatel je určitě v pohodě to se bat nemusím jen jde o to OSSZ ani nevím upřímně co to je

nikolamlyncekova
autor
8. kvě 2021

@nikolamlyncekova nemocenskou mám od včera do 15cteho ale chci ji ukončit nejpozději v úterý

martulka88
8. kvě 2021

@nikolamlyncekova Jak neměla šanci? Nejsem rýpalista, ale hned při vystavení by jsi měla říct, kde se budeš zdržovat - automaticky nemusí být na trvalý pobyt, pokud si dáš jinou adresu. Pokud ti přijde kontrola (prvních 14dnů zaměstnavatel, poté sociálka) a nebudeš na udané adrese (třeba by tě nabonzoval soused, někdo tě uvidí jinde apod.) mohou ti sebrat peníze za neschopenku. A pokud tě nezastihnou, musíš doložit řádný důvod -ale neuznají ti, že nezvoní zvonek, že jsi spala apod. A zároveň musíš mít dobře označený zvonek. Jinak přechodnou změnu pobytu PN lze, a vždy se hlásí tomu lékaři, který ti vystaví PN a jen řekneš že od toho do toho budeš tam a tam. Ale musí ti to odsouhlasit - např.u chřipky ti to nejspíš nepovolí. A ikdyž se říká, že kontrola nechodí, tak znám případy, kdy i v této době byli.