Ahoj, jsem na nemocenské od 11.3., takže od dnešního dne už mě může přijít zkontrolovat OSSZ. Nemocenskou mám ukončenou k zítřejšímu dni včetně a jde o to, že nutně potřebují zítra zajít na Městský úřad. Co by se stalo, kdyby mi zítra přišla kontrola? Přijdu o celou nemocenskou nebo jen za dnešek a zítřek? Pokuta? Děkuji za jakoukoliv radu.
@krisstina93 vycházky nemám.
Kontrolu by nezajímalo, jestli jsi nepřítomná 1.den, poslední den. Může být krácení, pokuta (před pár lety měla známá 500Kč).
@krisstina93 : to nevolali na telefon? Měla jsem za to, že když se nedozvoní nebo v tvém případě není jméno na zvonku, že zavolají na telefon....
@lv děkuji. Takže mi můžou krátit i to, co má platit zaměstnavatel?
@lamiaaa nevolal nikdo, nevím jestli tam Dr vůbec telefon napsala.
Přesně nevím, to se pak řeší podle zákoníku práce.
Nešla bych. Přišla mi kontrola z OSSZ hned první den, co mohli. Nebyla jsem doma, protože už jsem byla v práci 🤣 jenže doktorka měla dovolenou a byly jsme domluvené, že mi ukončí neschopenku zpětně. Nemáme jméno na zvonku, nevolali mně, zato volali té doktorce a nechali mi ve schránce výhružný dopis, že se mám dostavit k vysvětlení, přestože jim to doktorka vysvětlila. Nic z toho nebylo, protože už jsem byla v práci, ale ty nervy...
Záleží na tom, kdo te kontroluje no. Mě takhle nezastihli, protože nám v ten den někdo na baráku strhal jména ze zvonku 🙄 a nebylo z toho nic, žádný postih, krácení nemocenské atd. Nemuzes tam jít v době vychazek?