Na co mám nárok, když jsem sama s dítětem?

moto1234
11. dub 2015

Zdravim,potrebovala bych poradit,o jake prispevky muzu zazadat kdyz od nas otec rodiny odesel,bydlim u rodicu,mam vubec na neco narok?? Krome alimentu?? Dekuji 😊

nov.tere
11. dub 2015

Bohužel nemáš neboť bydlíš u rodičů.

andrrriiik
12. dub 2015

Možná budeš mít na něco nárok,ale spíš to bude almužna.Já když žila u rodičů po rozvodu,neměla jsem nárok na nic,jen na rodičák,přídavek na dítě,alimenty.Ani příspěvek na bydlení jsem neměla.Ten se posuzuje podle příjmu osob,které mají trvalé bydliště v bytě.Abys mohla žádat,musíš tam mít taky trvalé bydliště.

j.a.n.i
12. dub 2015

@moto1234 Přídavky na dítě, jinak nic.

snehurka845
12. dub 2015

ak Ti ma kto pomoct s dcerkou, tak vratit sa do prace. Inak naozaj iba tie pridavky. A od ptca dietata mozes ziadat alimenty aj na seba.

moto1234
autor
12. dub 2015

Ja jsem si myslela ze nemam na nic narok,to je v pytli.... Hlidat mi muzou nasi,takze to je jedina moznost,prestat kojit a sup makat 😁 dekuji za odpovedi,zkusim zitra zazadat aspon o pridavek na dite 😉 a ty alimenty na me muzu zadat i kdyz jsme nebyli svoji??

nov.tere
12. dub 2015

@moto1234 no na alimenty máš nárok po dobu 2 let od narození miminka a případně pokud jsi s ním nebyla už v době těhotenství tak můžeš žádat i o půlku výbavičky a peníze na dietu pro tehotnou od otce dítěte jinak na přídavky by jsi se měla posuzovat ty a mimčo jenom ale žádat budeš moci až po tom co budeš mít od soudu schválené alimenty.

j.a.n.i
12. dub 2015

@nov.tere Na ty přídavky by mělo stačit podané svěření do péče...

snehurka845
13. dub 2015

@moto1234 na pridavky ziadaju, ak mas uvedeneho otca v rodnom liste aj prijem otca. Ak spolu nezijete , musis poziadat o vylucenie z kruhu spolocne posudzovanych osob. A dolozit , ze si podala na sud o zverenie a urcenie vyzivneho.

nov.tere
15. dub 2015

@j.a.n.i po mně chtěli rozsudek o svěření do péče a vyměřené alimenty ty se tam totiž taky započítávají do příjmu na přídavky. Navíc rozsudek musel mít plnou moc. A před skoro 6 lety dokonce nechtěli dát ani rodičák bez toho rozsudku. Takže jsem byla dobrých 5 měsíců bez příjmu pak mi to dali zpětně ale i tak nic příjemného. Ikdyž je fakt že někde chtějí jen podaný návrh na svěření a někde fakt bazírují na tom že chtějí rozsudek i s plnou mocí.