Ahojte, mám dotaz, chceme si otevřit autodopravu. Je možné získat leasing na ojeté auto, pokud jsem z úřadu práce (zisk 0,-) otevřela živnost (daňové přiznání zatím žádné). Je tu nějaká možnost, nebo jak by bylo možné postupovat. Už je vše nachystané, jen to auto mě brzdí :(
Děkuji
díky, no ja mela v ge money problem s jednou půjčkou i kdyz uz je to vyřešené :( tak se bojim, no vyzkoušime uvidime.
@nicollka zjištují jenom aktuální dluhy, v registru dlužníků ...a to se dá ověřit předem, jestli tam jsi nebo ne. můžeš zažádat o výpis, ale je to tam docela krkolomná komunikace s nimi. nedávno jsem to potřebovala kvůli stavebku a málem jsem to nepřežila. instituce typu "já nevím, dám vám kolegu".
Tak at ti to vyjde.
děkuji moc
ještě dotaz nahlížejí leasingove společnosti do registrů?
@nicollka nevím, spíš ano, je to jistý způsob, jak se vyhnout zadluženým klientům.
@nicollka určitě - ať už do SOLUSu i bankovního i nebankovního registru....pokud chceš vědět, jak na to jsi, můžeš si tam podat žádost o výpis - tuším za 250,-Kč....kus, máš tam zaznamenaný všechny úvěry, který jsi kdy měla a jejich historie - splácení a tak...podle toho se pak společnost rozhoduje, zda úvěr/leasing poskytne nebo ne...
tak děkuji, tak to máme smůlu, nemusim ani nikam chodit :(
@nicollka ale nevadí pokud máš a splácíš nějaký jiný úvěr, půčku, leasing, to ono respektujou, to jim nevadí, jediný problém je, pokud bys byla někde v dluhu, ve skluzu se splácením a podobně.
Ten Solus je dobrý si nechat vypsat, já tam objevila i to, o čem jsem nevěděla, nic závažného, ne mojí vinou (přestěhovala jsem se) a přesto jsem kvůli pár stovkám byla za prevíta🙂. Doplatíš, oni tě zařadí do takového "šedého pásma", kdy pro další instituce už jsi oddlužená, ale na výmaz z toho registru si musíš ješětě počkat. ALe to už ničemu nevadí.
v Solusu vás nechávají v databázi ikdyž je případ vyřešený s označením Z (zaplacený) nebo D (odkoupený - vymožený přes agenturu nebo podobně), můžete písemně zažádat o výpis a následně o výmaz údajů.
Všechny společnosti nahlíží v dnešní době do Solusu 😉
Začínající podnikatel může žádat o úvěr (leasing), ale bankovní společnosti si určí podmínky, stačí 3 měsíce podnikání ale zároveň složit vyšší akontaci apod., přesné podmínky vám sdělí každý seriózní prodejce vozidel 😉
@nicollka no popravdě s nulovým přiznáním za minulé období bude potíž, to je to, chtějí v první řadě. ale dá se to řešit jinou formou, než leasing, půjčkou...produkty pro začínající podnikatele má docela fajn ge money , mrkni na web, poptej se.
http://www.gemoney.cz/ge/cz/1/auto-na-splatky zkus