Můžu na matriku před porodem?

zofka123
11. črc 2016

Ahoj
Mám dotaz 🙂 Jsem ve 34.tt a chtela bych prosim vedět jestli můžu jít s přítelem na natriku ještě před porodem třeba ještě tento týden. Nemohu to nikde najít.. Poradíte mi někdo prosím ?? 🙂

lenbenn
11. črc 2016

@zofka123 myslíš kvůli jménu?

zofka123
autor
11. črc 2016

@lenbenn no to taky ale hlavně kvůly prohlášení otcovství 🙂 mam to doma trochu slozitější 🙂

lenbenn
11. črc 2016

@zofka123 Tak urcite můžeš. Je to i lepší, než vybehavat po porodu. Byla jsem s přítelem, aby mela příjmení po nem.

zofka123
autor
11. črc 2016

A vsexhny potrebny papiry mi daji na te matrice nebo si je musim obstarat sama? A co vlastne vse sebou potrebuji 🙂 A hlavne co si musi vzit sebou muj přítel 🙂

lenbenn
11. črc 2016

@zofka123 OP a hlavně musíte mit oba rodné listy. To je snad vse. Ono je to rychle. Teda řekla bych, že se rovnou jednalo o prohlášení otcovství.

zofka123
autor
11. črc 2016

Dobre dekuji 🙂

micaella23
11. črc 2016

Muzes snad od doby co mas tehu prukazku takze bych uz upalovala🙂 toho behani s mimisakem je i tak dost, tak si usetri alespon 1 cestu. 🙂

zofka123
autor
11. črc 2016

Tak ji dekuju moc pujdem hned zitra 🙂

kaaacaaatkooo
11. črc 2016

@zofka123 No, pokud jde o jméno přítele, tak je to v klidu, horší je, kdyby ten problém (jak píšeš, že to máte složitější) byl takový, že bys byla třeba ještě vdaná, ale dítě čekala s tím přítelem. To by vám pak nepomohly ani rodné listy.

kaaacaaatkooo
11. črc 2016

@zofka123 Jéé, teď se dívám, kolik ti je, tak to nebude ten problém, co mám namysli 🙂 Zprávu nad touto vůbec neber v potaz 🙂

zofka123
autor
11. črc 2016

V pohode 🙂 Ale ted nevim kdyz nejsem plnoleta jestli to vlastne muzu podepsat dama aniz by u toho byl muj zakonny zastupce :O je v tom nejaky problem nebo muzu normalne sama s pritelem ? 🙂

andysek2512
11. črc 2016

@zofka123 určitě jdi před porodem🙂 musíte jít spolu a oba dva mít rodné listy🙂 a myslím i občánků po nás chteli😉 a papír ti dají tam na vyplneni😉))

zofka123
autor
11. črc 2016

A musi semnou jit zakonny zastupce kdyz nejsem plnoleta ? 🙂

j.a.n.i
12. črc 2016

@zofka123 Pokud nejsi plnoletá, tak to na matrice nevyřešíš... musíš přes soud, ale postup nevím, nikdy jsem to nepotřebovala.

winter
12. črc 2016

Určitě doporučuji před porodem. My tohle taky absolvovali. U nás to bylo bez objednání, prostě jsme přišli v úřední dobu, čekali jsme asi minutu a šli hned dovnitř. Papíry jsme vyplnili až na místě, sebou OP a rodné listy. To je vše. Paní nám vystavila papír a ten jsem sebou měla v porodnici. Bez něj by otec nemohl být zapsán do rodného listu dítěte.

winter
12. črc 2016

Já si všimla až teď, že nejsi plnoletá... Tak v téhle situaci nevím.... ale matrika určitě poradí.

zofka123
autor
12. črc 2016

Bohužel musíme přes soud :( I když je přítel plnoletý tak to nechapu :(

zofka123
autor
12. črc 2016

Dnes jsme byly na matrice a nechovali se moc hezky ... Byly neprijemní :/ Pritom moje socialni pracovnice mi sama rikala ze vse pujde bez problemu delat a ze muzeme mit vse hotove (otcovstvi) pred porodem i kdyz nejsem plnoleta :/ Kazdý rika neco jinyho :(

andysek2512
12. črc 2016

@zofka123 já si to vyřizovala před porodem ale já jsem plnoletá, takže s tímhle nevím no:-/☹

j.a.n.i
12. črc 2016

@zofka123 Co na tom nechápeš? Ty plnoletá nejsi, takže to musí posvětit soud.

zofka123
autor
12. črc 2016

No to ze muj kamarad mnel stejnou situaci ... On byl plnoletý a jeho pritelkyne ne a vse slo bez problemu.. Pro to to nechapu ....

j.a.n.i
12. črc 2016

@zofka123 Nikdo taky neříká, že to nemůže jít bez problémů, pouze, že se to nedá vyřešit na matrice.