Musí z OSSZ přijít domů písemně doklad, kolik pobírám PPM?

oplik
23. kvě 2018

mohu se zeptat je dané že musí z OSSZ přijít domů písemně doklad?kolik pobírám MD a do kdy? nebo si sama spočítám 28 týdnů...Jde mi o to že první penize za MD přišly ale dopis žádný....

zdenkaell
23. kvě 2018

Nepřišlo mi noc ohledně md ani rp

j.a.n.i
23. kvě 2018

@oplik Ne, ohledně PPM to dané není, tam nic nechodí (resp. nemusí, některé OSSZ posílají, ale povinnost to není). Ohledně RP ano, tam chodí dopis o přiznání dávky.

oplik
autor
23. kvě 2018

@j.a.n.i díky a ještě když jsem nastupovala od 13.4 tak jsem vypočítala MD 25.10 je to správně?

j.a.n.i
23. kvě 2018

@oplik JO, je to tak.

oplik
autor
23. kvě 2018

@j.a.n.i na hodně diskuzích jsem se dočetla, že lépe je o RP zažádat měsíc před skončením MD a požádat zaměstnavatele o proplacení dovolené...máte zkušenosti?

xxx3d
23. kvě 2018

@oplik to s tím měsíc dopředu a proplacením dovolené - to myslíš jako kvůli penězům? Nebo zaměstnavateli?

oplik
autor
23. kvě 2018

@xxx3d myslím aby mi hned na MD navazovala RD a nebyla proluka

milu89
23. kvě 2018

Můžu mit dotaz mimo téma?omlouvám se predem ale nemohu nic dohledat..Kamarádka je samozivitelka i kdyz uz rok nic nepobira vrátila se k ex příteli a čeká s nim dítě nevíte jestli se nekam něco hlasi když to ma soudně dane?

xxx3d
23. kvě 2018

@oplik jo takhle 🙂 tak jasně, že je lepší tam zajít dřív, kdyby náhodou něco, ale teď si myslím, že ty čekací doby už nejsou tak brutální. Já jsem byla podávat žádost loni v prosinci, zrovna jsem se trefila do toho, že je od novýho roku ta možnost čerpat vyšší dávky, než jak to bylo dosud, takže tam byl solidní zmatek a hrozná spousta lidí... no.

oplik
autor
23. kvě 2018

@xxx3d díky dned je člověk o něco chytřejší🙂

j.a.n.i
23. kvě 2018

@oplik JO, měsíc předem by mělo za normálního stavu v pohodě stačit. A jinak zaměstnavatele nežádáč o proplacení dovolené, ale o čerpání.

balogis
23. črc 2018

Me přišel dopis od zaměstnavatele kolik mám PPM vyměřenou na den,a pak klasicky po zazadani o RP z pracaku nebo kdo ze to vyřizuje,při RD mi zároveň zaměstnavatel proplacel 32 dnů dovolene