Dobrý den,chci se zeptat pokud má někdo zkušenost.Je mi 17 let a čekám miminko které se má v Březnu narodit.18 mi bude až příští rok v lednu.Otec se s mím těhotenstvim nesmířil a byla mi určena ústavní výchova (dětský domov) od kud si mně na sebe vezme mamka mého přítele.Můj otec na mně nechce platit alimenty jelikož přitel má práci i byt v kterým spolu budeme společně žít.Nevíte zda bude muset můj otec na mně platit když mně bude mít v péči přítele mamka.?Nestuduji.Dělá mi kuli výživnému docela scény.Kdyby sme řekli že alimenty po něm nechceme záleží to na nás nebo na soudu?
Tvůj otec k Tobě má vyživovací povinost pouze pokud studuješ. Jako nestudent klidně můžeš být na pracáku, či na brigádě. Jinak držím palce Tobě i miminku 🙂
Vidim ze je tonstara doskuze. Ale vyz9vivaci povinnost je minimalne do 18 let veku dotete
@zelenaesmolda ale je. Jsou tam jen odchylky. Pokud jenstudentem vysoke skoly atd atd. Pote se zase veci nazyvaji jinak.
@barulina
jak?kdyz otec na stare kolena nebude schopny se sam zivit tak ona jako jeho dite ma VP taky,je to vzajemne a s vekem to nema nic spolecneho 🙂
@zelenaesmolda nemel hrusky s jablky. Bavme se o vyz9vnem na nezl. Dite. Kdy toto ma sva stanovena kriteria. A ta proate ohranicena vekem, studiem jsou.
@barulina
nemicham hrusky s jabkama,ona se o sebe proste neni schopna sama postarat tudiz otec ma vuci ni vyzivovaci povinnost.
@zelenaesmolda plancas nesmysli. 18 rokem tato ppovinnos zanika. Pokud nestuduje. Tam je tonpakmdo 26 let, max do 28 u dr studia.
@zelenaesmolda nesmyslY ne I
Podle mě musí dát on návrh k soudu a požádat o zproštění alimentů. Vyživovací povinnost mají stále tví rodiče. Převzít by to mohl jen manžel.