ahojte, chcem sa opytat, ci u vas v CR nemoze doporucenu zasielku vyzdvihnut rodinny prislusnik s rovnakym priezviskom a adresou ako adresat.
jak kterou...pokud u toho musí mít dotyčný občanku, tak ti to myslím bez plný moci nebo takový kartičky zmocněnce nedají...pokud u toho být nemusí tak dají...
kalerat: ale pokud má jen stejný příjmení, tak ne...
naty nevšimla jsem si, že mají jen stejné přijmení, tak to potom jo. Bez karty zmocněnce to nejde. A zmocněnci dají vše, kromě pošty do vlastních rukou.
fuuha, tak to mi je novinka. lebo u nas mozem kludne vyzdvihnut balik mame, bratovi..... na poste si len napisu aky som rodinny prislusnik, adresa sedi, tak len zaplatim a vyzdvihnem. To je sila, ze treba splnomocnenie 😠 . ved to nie je do vlastnych ruk 😕
me postacka rekla, ze kdyz to neni do vlastnich rukou nebo od soudu tak to muze vzit treba i sousedka 😉
brnka : ja dělam na poště a pokud tě nezastihnou doma tak na poště musíš mit prukaz zmocněnce a kdyby tě zastihly doma tak mužeš vzít komukoliv z rodiny něco pokud to není přimo do vlastních rukou ale u přepažky na poště musíš mít na toho člověka prukazku zmocněnce
dakujem 😉
no je to tak, mě poslali balík a bylo na něm špatně písmenko v mém křestním jméně a na poště mi to nechtěli dát, když všechno ostatní sedělo, musela jsem čekat doma až mi to laskavě donesou...a doma mi to klidně předají...to je na hlavu, že?
schwarzovka-Tak to je teda pakárna 😀 Hold pošta je úřad a tam se musejí dodržovat předpisy.
Tak to mám lepší věc. Od minulého týdne čekám na kočárek, který jsem koupila přes inzerát. Paní to odeslala 25.2. s tím, že se ptala na poště a prý do pátku bude u mě. V pátek jsem byla na poště pro jiné věci a ptala jsem se zdali tam ještě něco nemám. Prý ne. Tak fajn v pondělí nic 😕 . Tak volám poštu, prý tam nic nemám, nahlásila jsem adresu, ulici a nic 😕 nv úterý také nic. Začala jsem být nervní, včera opět nic tak tam znovu volám a pro změnu stále nic. Tak jsem napsala paní jestli se něco nestalo a jestli by mi poslala podací číslo. Dnes mi ho poslala. Tak jsem se podívala přes net na sledování zásilek. Balík mám na poště od pátku 😠 . Nemám v ruce vývzvu nic. Fakt bych je nakopala někam 😠 😠 😠 . Doufám, že zítra odpoledne až tam naběhnu s manželem tak balík tam nebude, protože inteligenti to poslali zpátky. No já jsem vytočená do běla. A to ještě čekám nánožník od stejného datumu 😢 . Nevíte někdo, kam si můžu stěžovat?
casiopeia-To je síla.Hlavně,že pořád ty své skvělé služby zdražují 😝 Určitě si stěžuj.Přímo na té poště by měla být nějaká vedoucí.Bych jim dala.Já jsem taky měla několikrát problémy s poštou.Několikrát že i když jsem byla celý den doma,tak ve schránce byl papír,že jsem nebyla zastižena a balík nebo doporučený dopis mám na poště.Se ani neobtěžovali zazvonit.A jednou,když jsem objednávala několik výrobků u Amway,které byly pro kámošky,tak balík přišel strašně dobitý,papír potrhaný,vypadalo to,jako by se do toho někdo dobýval.Chtěli po mě,ať podepíšu,že jsem ho převzala.Nechtěla jsem to podepsat,dokud se nepodívám dovnitř a nezjistím,že je v pořádku a že tam je všechno.Půl hodiny jsem se tam s něma hádala,než ustoupili 😀
Brnka - a co takhle napsat na ten balik neco jako "Vazena pani Novakova" - to pak daji kterekoli Novakove, ktera ma v obcance tu adresu a uz by nemeli zkoumat, jestli to je pro Elisku nebo pro Lucku 😉
Casiopeia - jeden typ baliku ma ulozni dobu jenom tejden /myslim, ze to byl profibalik nebo neco takovyho, nevim ted presne/, jinak ostatni zasilky 2 tydny, ale na poste by to tedy oboji melo byt. Stezovat si muzes jak uz psala skuli u vedouci posty.
Jsou to hrozný . . . když vidím na autě "dnes podáte, zítra dodáme" tak se mi otevírá kudla v kapse 😀 to s tím oznámením se mi stává pořád. U nás na to těžce kašlou. To mi dokonce nějakej klučina - asi brigádník říkal, že prý jim vozí kontejner s malýma balíkama a ty vůbec nerozváží 😅 chápete to? Hlavně, že za to chtěj takovýhle neskutečný prachy. No zítra poreferuji 😉
ješte by slo adresata takto- Jan a Jana Novakovi, tj prijemce jeden z nich, nebojte, ze by tam museli jit oba, jsem byvala postacka, nebo Jana a Eliska Novakovi
casiopeia-Držím palce a hlavně se nedej!!!!!!!!!!
Brnka já myslím, že to možné je. Tchýně a švagrová mají stejné jméno a normálně jim to na poště dají.