Ahoj, jsem v 7 měsíci, kdy jste šli na matriku kvůli jménům? A co vše potřebujete sebou když nejste manželé? A ten papír na jména dítěte se dostává od gynekologa nebo se to píše až na matrice?
Rodila jsem v červenci, šli jsme na konci března. Potřeba jsou určitě rodné listy, těhotenskou průkazku a tuším, že i OP. My žádný papír nedostali, sedli jsme si k PC společně s matrikářkou, ta vše vypsala a pak nám vytiskla 2x dokument - jeden do porodnice a jeden pro nás.
Šla jsem někdy v třetím trimestru, lepsi to nenechávat úplně na poslední chvíli, u druhého sem to stihla tak tak, šla sem v začátku devátého měsíce a pak sem rodila ve 37tt a bylo to pár dní od té matriky :D potřebujete jen občanky a rodné listy a tehu průkazku, zbytek tam sepíše úřednice.
Rodila jsem v září a šli jsme tam je konci srpna ..cca 2-3 týdny před porodem . A prý je to akorát 🙂
Jen těhu průkazka, RL a OP obou. My jsme byli okolo 30tt (nechtěli jsme riskovat, že to nestihneme, kdyby byl porod dříve a po porodu běhat po úřadech nechceš). Jinak nahlaš jen příjmení v holčičí a klučičí verzi, ale jména nehlaš - pokud jméno nahlásíš, už ho nesmíš změnit. A že se může stát, že si jméno rozmyslíš.
@andulka007 no akorat kdyz je vse ok. Ve chvili kdy se otci neco stane, autonehoda treba… tak pak nema dite narok na sirotci duchod atd.
Šli jsme v 6. Měsíci, všechno sme obdrželi na matrice. Sebou těhotenská průkazka, rodné listy a občanky
U prvního jsme byli po druhém screeningu, ted mam rodit za dva měsíce a jeste jsme neměli čas 🙄 Ale potřebovali jsme oba občanku a těhotenský průkaz. A u druhého dítěte pak chtějí ještě rodný list prvního. Papír vyjela paní z počítače, nic jsme nenosili. Jen ty doklady 🙂