Matrika - jména dítěte a potvrzení otcovství. Kdy jste šli na matriku?

8. zář 2022

Ahoj, jsem v 7 měsíci, kdy jste šli na matriku kvůli jménům? A co vše potřebujete sebou když nejste manželé? A ten papír na jména dítěte se dostává od gynekologa nebo se to píše až na matrice?

majena39
8. zář 2022

U prvního jsme byli po druhém screeningu, ted mam rodit za dva měsíce a jeste jsme neměli čas 🙄 Ale potřebovali jsme oba občanku a těhotenský průkaz. A u druhého dítěte pak chtějí ještě rodný list prvního. Papír vyjela paní z počítače, nic jsme nenosili. Jen ty doklady 🙂

ellyem
8. zář 2022

Rodila jsem v červenci, šli jsme na konci března. Potřeba jsou určitě rodné listy, těhotenskou průkazku a tuším, že i OP. My žádný papír nedostali, sedli jsme si k PC společně s matrikářkou, ta vše vypsala a pak nám vytiskla 2x dokument - jeden do porodnice a jeden pro nás.

krisstina93
8. zář 2022

Šla jsem někdy v třetím trimestru, lepsi to nenechávat úplně na poslední chvíli, u druhého sem to stihla tak tak, šla sem v začátku devátého měsíce a pak sem rodila ve 37tt a bylo to pár dní od té matriky :D potřebujete jen občanky a rodné listy a tehu průkazku, zbytek tam sepíše úřednice.

andulka007
8. zář 2022

Rodila jsem v září a šli jsme tam je konci srpna ..cca 2-3 týdny před porodem . A prý je to akorát 🙂

martulka88
8. zář 2022

Jen těhu průkazka, RL a OP obou. My jsme byli okolo 30tt (nechtěli jsme riskovat, že to nestihneme, kdyby byl porod dříve a po porodu běhat po úřadech nechceš). Jinak nahlaš jen příjmení v holčičí a klučičí verzi, ale jména nehlaš - pokud jméno nahlásíš, už ho nesmíš změnit. A že se může stát, že si jméno rozmyslíš.

hezz17
8. zář 2022

@andulka007 no akorat kdyz je vse ok. Ve chvili kdy se otci neco stane, autonehoda treba… tak pak nema dite narok na sirotci duchod atd.

jjasmina
9. zář 2022

Šli jsme v 6. Měsíci, všechno sme obdrželi na matrice. Sebou těhotenská průkazka, rodné listy a občanky