Ahoj chci se zeptat jestli má někdo podobný problém?Když jsem s manželem začala chodit,měl dluhy.Před třemi lety si zařídil insolvenci,ještě jsou před námi dva roky.Před rokem jsme se vzali a máme tříletého syna.Ráda bych otěhotněla,ale jsem evidovaná na úp a nechci 4-letou variantu,tak bych to chtěla napsat na manžela.Má smlouvu na dobu neurčitou,ale nevim jestli splňuje podmínky?Máte někdo zkušenost?Nejsem si jistá jestli by mu ta insolvence nešáhla na ten rodičák? 😒
A tím se mi hned započítá rodičák?na mé jméno vše okolo?a to z toho vypočítají i mateřskou a nebo půjdu hned na rodičák s těmi 7.600??
@j.a.n.i chci se samozřejmě optat i na úřadech,ale teď jsem,už zvědavá,jak se věci mají 😉
@rumburacka insolvence mu na rodičák šáhne, nebo je tu minimálně to riziko, takže si ho nech rozhodně na sebe. Jak je to s možností přepisování nevím... ale připadá mi dost divné, že by manžel byl na RD a rodičák by pobírala manželka.
@rumburacka Půjdeš hned na rodičák a budeš si díky tomu manželovu papíru vybrat jak vysoký rodičák chceš, akorát tedy počítej s tím, že pokud si zvolíš 7600,-, tak ti rodičák skončí v nějakých 2 letech a 4 měsících dítka. Pokud bys ho chtěla do 3 let, tak musíš volit 6100,-
Holky díky moc za rady,ještě jsem nestihla úřady,ale rýsuje se mi,už nová práce,tak snad to vyjde,ať to nemusím řešit přes manžela.Ať už je tohle období insolvence za námi..hrůza ☹ ..díky
@rumburacka Ale pro volbu délky na něj ten rodičák přepisovat nemusíš, stačí, když se doloží, že má nárok na PPM a výši jeho DVZ.