Ahoj, právě jsem zjistila, že nemám nárok na příspěvek na bydlení. Za bydlení budu platit přes 7000 Kč jenže z toho 3500 Kč je úvěr na byt, což sociálku prý nezajímá. Rodičák mám 7100 Kč. Alimenty budu dostávat 2500 Kč a možná 500 Kč příspěvek na dítě. To znamená, že máme s malou vyžít s 3000 Kč? Opravdu už na nic nebudu mít nárok?
V hmotní nouzi není, tam se nezohladnuje, aké má výdaje na bývanie, ale či má životné minimum na seba a na dieta. osobne si myslím, že nemáš nárok na príspevok na bývanie, to si možeš vypočítat i na kalkulačke na nete 🙂 Bohužial taký je systém, uplne užasny... :(
já si budu také žádat o příspěvek na bydlení a přídavek na dítě ... chtěla jsem to předběžně spočítat a paní ze .sociálky byla moc ochotná ... budu dokládat příjem cca 7.500 kč a alimenty žádné (až to určí soud), náklady na bydlení 4.200 (elektrika + voda) a příspěvek na bydlení mi paní spočítala cca 1900 kč a přídavek na dítě (mám 2 děti) 1.110 kč ... ale ty máš jen jedno dítě, proto ti asi nevyšlo nic ☹
Také zdravím. Jsem rozvedená,všechno zůstalo manželovi. Postavila jsem se na vlasní nohy,mám byt za 6000,- a práci s příjmem10000,- Dceru u sebe s výživným 1500,- a na syna platím 1000,-Dcera je z prvního manželství.. Syna chci taky k sobě ale. Na plat mě došla za manžela exekuce 2000,- měsíčně.Tak mě zůstane na výplatu 8000,- Za byt dám 6000,- na kluka 1000,- Nemám ani nárok na příspěvky na bydlení. Dostávám 600,- příspěvek na dceru.Máme teda pro dvě na měsíc 3100,- Dcera je v pubertě, potřebuje brýle ane mluvím o tom co stojí škola nebo ženské věci. Nikoho to nezajímá to je náš stát!!! A bývalý manžel ani jeden si projistotu nepracují tak ještě snad budu živit i je?
@angelax ahoj,hypotéka se sice nezohledňuje,mi vyšlo, že by jsi měla mít cca na 500,-kč nárok - myslím příspěvek na bydlení. Při příjmu 7600+2500+500 a náklady na bydlení 3.500. A měla by jsi dosáhnout i na příspěvek na živobytí v hmotné nouzi. Zažádej si o vše co jde, maximálně ti to zamítnou.