Mám nárok na příspěvek na dítě? Nežiji s otcem

bartovka83
21. bře 2016

Ahoj, neporadil byste mi někdo, jestli mám nárok na příspěvek na děti? Jsem rozvedená, žijeme s dětmi u mého nového partnera. Když budu zadat o příspěvek na dítě, musím dokladat jeho příjmy? Nebo jen svoje a alimenty? Paní na socialce mi řekla, ze musím i jeho, přesto, ze neni otec deti. Ale dnes jsem na stránkách MPSV nasla v podmínkách pro narok tuto větu : Systém SSP chápe rodinu jako soužití rodičů a nezaopatřených dětí ve společné domácnosti. Jak to tedy je? Máte někdo osobní zkušenost? Dekuji moc za rady.

bartovka83
autor
21. bře 2016

Tak už jsem to asi našla, je to seznam společně posuzovanych osob.

andelka
21. bře 2016

Ja žiju s dětmi sama ale úřednice mě upozornila,že kdybych s někým začala bydlet bude se posuzovat i on. Takže pokud spolu bydlite,hospodaříte, bude se brát i jeho příjem.

blahova_andrea
21. bře 2016

@bartovka83 bere se prijem vsech osob v domacnosti.i kdyby jste bydleli treba s babickou:-/

bartovka83
autor
21. bře 2016

Děkuju. Nakonec jsem to vycetla také. Jako toho přítele beru, ale to, ze když někdo bydlí třeba u rodičů a počítají do toho i je, tak to mi přijde fakt hloupé. Přece nemají žádnou povinnost mě a mé děti živit a pokud nás u sebe nechají bydlet, tak tím jen státu ušetříme peníze, ze nemusím do podnájmu a zadat o příspěvek na bydlení. No někdy ten nás systém opravdu nechápu.

blahova_andrea
21. bře 2016

@bartovka83 právě, že dle zákonů mají. jsou i případy, kdy "dítěti" je 50 a rodičům 75 a pokud dítě vzali k sobě, tak se holt mají starat se vším všudy. sčítají se příjmy celé rodiny, všech obyvatel na daném trvalém pobytu. je jedno, že tobě přece nebudou jako dospělé dávat kapesné nebo živit tvé dítě, že ti pomohli už tím bydlením. stejně tak nechápu vyživovací povinnost ex manželů. jako představa, že se z muže stane alkoholik, bude mě bít, já odejdu, rozvedu se, budu si žít svůj život po svém a on mi za 15 let zaklepe na dveře, že všechno prochlastal, že se neuživí a že se mám starat já a platit mu výživné? no kde jsme? 🙄