Ahojte, mám takový dotaz. Bydlím v bytě 1+kk a ještě k tomu čekám mimčo. Pracuji na dohodu o PP takže si ofiko vydělám 4000 kč. Chci se zeptat jestli mám nárok na příspěvek na bydlení a popřípadě kolik? Dííky 😖
jen bych poopravila :započítávají se příjmy jen těch osob,které mají s tebou spol.trvalý pobyt.Pokud tedy s tebou bydlí např. partner,ale má trv.pobyt jinde,tak se jeho příjmy nezapočítávají.
Nene, trvalý pobyt tam mám jenom já
Nárok na dávku může být uplatněn 3 měsíce zpětně od měsíce, za nějž náleží.
Pro nárok a výši příspěvku se berou v úvahu průměrné náklady zaplacené za předchozí kalendářní čtvrtletí.
Dobrý večer chtěla jsem se zeptat budu se stěhovat se synem do poloviny baráčku budu ho mít v pronájmu.Mám nárok na příspěvek na bydlení když tam budu mít trvalý pobyt ?Beru jen RP díky za odpověd
@katerinkamilakova23 a na teto adrese bude mít trvaly pobyt kolik lidi? Mimo syna
@verushe20 To se nedá takhle říct 😉 záleží jestli máš v bytě trvalé bydliště? Pokud ano, bydlí tam s tebou ještě někdo jiný, třeba partner? Započítávají se příjmy všech osob které tam bydlí. Dále záleží kolik platíš nájem, plyn, vodu, elektřinu, odvoz popelnic... Podle toho vypočítají příspěvek, ale aby to nebylo tak jednoduché, mají ještě tabulky kolik je v kterém městě obvyklé nájemné a pokud platíš víc, budou vycházet podle tabulek a né toho kolik platíš. Nejlepší bude když si dojdeš přímo na příslušný úřad práce a tam ti řeknou přímo na co máš nárok. Potřebovat budeš platnou nájemní smlouvu, všechny ústřižky o zaplacených nájmech a poplatcích za byt za poslední čtvrtletí. A oni ti dají formulář na potvrzení příjmů od zaměstnavatele.