Mám nárok na paragraf při polovičním prac. úvazku a RD?

misulicka69
14. čer 2015

Zdravím všechny, mám 28 měsíčního syna, jsem s ním na rodičovské až do jeho tří let. Od října 2014 mám ještě poloviční pracovní úvazek. Když syn onemocní, mám nárok na paragraf? Onemocněl právě v únoru 2015 a 2 dny, co jsem s ním byla doma, mi proplatili. Teď jsem s ním byla na paragrafu skoro 3 týdny a kolegyně mi nasadila brouka do hlavy, že bych neměla mít nárok na paragraf, když pobírám rodičovský příspěvěk. A jak je to, kdyby zůstal se synem na paragrafu doma manžel a já chodila na ten poloviční úvazek, má taky nárok na paragraf?
Díky za odpovědi.

j.a.n.i
14. čer 2015

@misulicka69 Nárok na paragraf máš a i ho dostaneš proplacený (tedy těch 9 dní jako všichni), naopak kdyby zůstal doma manžel, tak jemu by paragraf nezaplatili, protože ty čerpáš rodičák.

daru43
14. čer 2015

nárok na paragraf normálně máš. Platí ti 9 dnů, pak jsi doma zadarmo. Musela by si jít na jeden do práce, nebo na dovču, aby ti platili paragraf dalších 9 dnů. 😉

j.a.n.i
14. čer 2015

@daru43 No, dle zákona to tak není, při jedné diagnoze se i při přerušení nárok na placení neobnoví, ale je fakt, že to některé OSSZ neřeší...

misulicka69
autor
14. čer 2015

Díky za odpovědi, uklidnila jsem se. Trochu jsem se bála, že bych to pak třeba v budoucnu musela vracet.