Maminky, od včerejška jsrm v nemocnici na rizikovým, chvíli si tu polezim. Doma mám 1,5roku staré dítě. Zítra první pracovní den a muž by měl jít do práce. Jenže se musí tedy postarat o dítě, tak bude doma. Poradíte mi co je lepší? Aby zazadal o paragraf na mě nebo na dítě? Jaký je v tom rozdíl? Prý jde obojí....
@maxulekapcule řekla bych logicky, že asi spíš na dítě. Když je ona v nemocnici, tak o ní je postaráno. Ona nepotřebuje aby o ní někdo pečoval. Pohlídat a ošetřovat potřebuje aktuálně dítě 🙂
@majena39 To jo, ale logicky... Už vám někdy přišlo, že by zákony v této zemi byly logické? 😂
@majena39 je to tak jak píše @maxulekapcule musí mít OCR na ní. Není to ovšem paragraf aby bylo o ní pečováno, ale přímo na přední straně OČR je kolonka nemůže pečovat o dítě o které jinak pečuje, což právě na rodicaku ona je. Takže manžel bude mít to OČR proto, aby ji zastal v péči. Na dítě to nelze, dítě by muselo být za A, nemocné a za B, dávka by nenáležela protože je na dítě pobírán RP.
@majena39 uplne mimo...
Paragraf dostanes na sebe, na tve jmeno. Protoze jsi osoba, která se nemuze postarat o dite o ktere pecuje. Dite je zdrave, na to si nic brat nemuze. Obzvlast pokud na nej beres ty rodicak. Takze sj normalne rekni sestre, ze potřebuješ ocr a oni ti ho v nemocnici vypisi.
Dle mě, pokud bereš rodicak, tak asi spíš na Tebe. Nevím, zda by mu ho na dítě dali. Ale třeba pořadí někdo líp 😉