Ahoj, řešila jste některá výmaz brýlí z řidičáku po odstranění dioptrií laserovou operací? Mne to napadlo až teď že to budu muset pořešit až budu mít operaci (až v únoru) a všude jsem se dočetla že s tím jsou dost problémy, ale taky ty články byly docela staré, dneska už jsou ty operace tak běžné, tak by to snad nemusel být takový problém ...?
@eviicka ano 🙂 dokonce jestli máte v ridicaku uvedeno pouze brýle, a budete mít čočky, a zastaví vás policajt který je 🐖 tak i z toho může být pěkně mastná pokuta 🙂 já tam mám kód brýle nebo čočky 🙂
@vero987nika díky za informaci, mrknu na řidičák co tam vůbec mám😀. Před těmi 25 lety kdy jsem ho dělala jsem čočky vůbec nenosila (a brýle jen na závěrečné zkoušky🙂). Ale v prvním řidičáku mi to napsali a mezitím jsem lehce "přislepla".
@vero987nika pokud na clovek v ridicskem prukazu s brylemi- neni to tam slovne napsano , ale formou kodu- tak musi pri kontrole bryle mit , jinak pokuta. Ale v ridicaku nemate bryle psane a ori kontrole je mate, tak to zadnej problem neni.Jestlize natw v ridicaku psano s brylemi ci kontaktnimi cockami- opet formou kodu- a budete po operaci a bryle nebudete nosit, tak bych to neresila, nikdo vam nebude do oci stourat.Ale pokud tam mate psane bryle a cocky ne, tak je potreba ridicak vymenit.Nejdrive musite mit ale vyjadreni od PL, ze jste schopna rizeni bez bryli ,je na to formular, ma PL a s formularem se objednat na vymenu RP.
Já jsem po operaci, na klinice jsem dostala potvrzení, ze mám vadu odstranenou, ale v ŘP to změněno nemam. Vzhledem k tomu, ze s tímto papírem musíte k obvodnimu lékaři, který opíše na další papír to same, co tam mate z kliniky a pak se musí na změnu ridicaku, tak jsem se na to upřímně vykaslala. Je to nesmysl. Takže v autě mám ten papír založeny, no a až me zastaví policajt, tak mu to ukazu. Vím, ze když narazím na debila, tak to bude asi problém, ale co mám po operaci, tak mne ještě žádný nezastavil 😂😂😂 tak uvidíme
@vero987nika když mas kód brýle nebo čočky tak neřeš 😃
@eviicka stačí mít od očního u řidičáku taky potvrzení, že jsi nositel čoček, s jeho razítkem, a je to cajk.
podobně si myslim, že by šla pořešit i ta operace. mít od dr. potvrzení, že jsi nově podstoupila operaci, a brejle už nepotřebuješ, jen se ti kvůli tomu něechtělo běhat na výměnu dokladu.
@normalnimatka plánuji to takto udělat, tedy až půjdu v létě na oční, řidičák mi končí za dva roky, tak pak to nechám přepsat s výměnou.
@vero987nika u mě policajti hudrali, že si to mám nechat změnit. Musela jsem s papírem k praktickému, a pak s jeho papírem na urad pro nový řidičák
@vero987nika nad tím jsem nikdy nepřemýšlela, já nosím v 90% čočky, to by mě taky mohli kontrolovat jestli je mám?