Kopie cestovního pasu dítěte. Lze vystavit?

23. říj 2022

Zdravim holky.. máme možnost poprvy v životě vyjet do Polska.🙂 bohužel jsem to vážně nečekala, takže dítě má pas doma v Praze. Je možnost udělat a vystavit kopii pasu? Bohužel u sebe nemám ani rodný list, jen kartičku pojišťovny.🙂) Netuším, jestli nemají třeba nějakou evidenci, ze by to šlo na počkání nebo co a jak. Kdyby ne, hold si udělám otocku vlakem do Prahy a zpátky, ale uznávám ze se mi do toho moc nechce. Moc dekuju a pardon za, možná, hloupý dotaz.) známa totiž tvrdí, ze stačí když to budu mít ofocený, ale to pokládám za blbost.🙂 díky moc!

jitkacv
23. říj 2022

Do ciziny jedině na originální pas. Kopii cestovního pasu ti žádný úřad nevystaví.

jitkacv
23. říj 2022

nový pas ti udělají jedině s rodným listem dítěte a určitě ne na počkání.

autor
23. říj 2022

Už jsem dohledala, že v ČR to nejde. Moc díky, tak se hold vydám do Prahy.)

takyjedna
23. říj 2022

Nic jako oficiální kopie pasu neexistuje. Jestli se neobejdete bez výletu do Polska, tak jedině si zajet pro doklad do Prahy... Pro tyhle případy mám pořád v peněžence občanky dětí, mají je už od narození..

autor
23. říj 2022

@takyjedna proto se ptám, díky.)

merope
23. říj 2022

Kdy plánuješ jet? Do Polska by měla stačit občanka, neudělali by ti ji nějak rychle?

merope
23. říj 2022

Tak se dívám tady - https://www.mvcr.cz/clanek/osobni-doklady-64231... - jde udělat do 24 hodin, ale potřebuješ rodný list. Ale dívám se, že jsou za to takové ceny, že to už se ti asi vyplatí nějaký osobní kurýr (nejmenší cena je 250 Kč a stejně bys ještě nějak musela vyřešit opis rodného listu, což je tuším za stovku - ten nám teda matrika vydala na počkání (resp. chlapovi, občanku měl u sebe a potřebovali ho, aby dořešili rodný list dítěte po porodu, aby nám neproběhla lhůta 30 dní od porodu, tak byli motivovaní)).

autor
23. říj 2022

@merope to se mi asi víc vyplatí opravdu ta cesta vlakem..) vsechno mám v takový tasticce, kterou normálně tahám, když někam jedeme, kdyby náhodou cokoli a jednou si ji nevezmu a je to…:D