Ahoj všem, mam dotaz. Dnes jsem ve schránce našla dopis, ze u mě byla 9.8. kontrola na nemocenské a nezastihli mě doma. Bohužel se mi dopis zasekl z boku dvířek schránky a vypadl na mě až dnes.
Nicméně vím, ze v době když jsem byla doma nikdo nezvonil, ani nevolal. V době mimo vycházky jsme byla na 100% doma. Mezitím jsem byla dvakrát u lékaře a ten také nic neříkal, řešila jsem s nim dokonce i to, ze sestřička neodeslala listek na peníze. Na listku, ktery jsem nyni našla chybí čas kontroly. V podělí budu samozřejmě volat, ale nevím jak k tomu přistoupit, jde mi o to abych ji neřekla od - do mám vycházky a paní je ja tam byla v cas kdy jste je neměla….. nesetkal jste se s tím někdo? Dekuju
@ilous123 Volat vám myslím nebudou, pokud tam lékař neuvedl vaše tel. číslo. Pokud jste byla ve sprše, vařila, spala - tak bohužel, neberou to jako omluvu. Musíte tam zavolat a podat vysvětlení. Víc tady asi nikdo neporadí. Může se stát i situace, že je vycházka špatně zadaná v systému (dostala jste papír od lékaře s vyplněnými vycházkami a jejich časy?), případně si toho kontrolor nevšimne a přijde v nevhodnou dobu. Od toho ale je pak ono podání vysvětlení a kontaktování, což by se mělo dít asap.
To je blbá situace teda. Myslím si, že si budou tak myslet, ze jste byla nekde na dovolené, ted se vrátila a teprve to řešíte.
Držím palce.
no a v tu středu jsi byla kde?
podle mě nejlepší bude zavolat lékaři, který ti tu neschopnost vystavil, nebo se za ním zastavit s tím lístkem od kontroly
protože asi na sociálním nemají tvoje vycházky evidovaný, takže... bych to raději řešila takto, když už je to tak dlouho po termínu.
@ilous123 Ano, na druhé straně bude určitě člověk, ale ty máš tolik smůly, že tě prostě nepochopí a já se mu vůbec nebudu divit. Nezvoní ti zvonek, zlobí tě schránka, dopis jsi objevila až dnes. Takových výmluv slyší dnes a denně spousty a ty se jen zařadíš k ostatním hříšníkům. Ty jsi povinna zajistit funkční zvonek a přebírat poštu včas. Kdybys to řešila hned toho 10.8., ale takhle po skoro 14 dnech... Držím pěsti, snad to dopadne nejlíp, jak může.
V tomto případě nemate nejmenší šanci na úspěch.Jak bylo psáno výše, na druhé straně bude člověk, ale tento vykonává svoji práci.O kontrole je proveden zápis, navíc se vždy dělá při nezastižení kontrola znovu třeba po 20 minutách, aby nebylo pochyb.Omluvou není nefunkční zvonek, spánek apod., neboť člověk v PN má povinnost zajistit si dosah.Nedělejte blbce ze sebe, zaměstnance OSSZ ani z nás.
@drep nevím, jen jsem si vzpomněla, co řekl kdysi mně, ten můj, že kdyby náhodou se stalo, že by mě nezastihli, nechali lístek, ať se s ním stavím k němu. Je to už pár let, ještě nebyly elektronické PN.
a jak jsem od něj šla, tak jsem tehdy šla naproti své kontrole 🙂 zrovna se před domem snažili dostat dovnitř, kvůli schránkám, a až jsem se k nim dobelhala (na noze ortézu), tak jsem to zjistila, když jsem jim chtěla pomoci. koukali na mě jak na zjevení 🙂
@drep No, já když si vzpomenu na svoji poslední PN, kdy jsem byla akutně operovaná ve 22. týdnu, domů jsem šla šestý den a ještě další týden mi trvalo celkem dlouho, než jsem se zvedla z postele - kdyby na mě v tom týdnu přišla kontrola, tak než vstanu a slezu dolů, tak už jsou dávno pryč. Nechci tvrdit, že to je i případ zakladatelky diskuse, ale zase na druhou stranu to, že byl člověk doma a nestihl otevřít, taky nemusí být vždycky jen výmluva.
@somalicats ano slezla by si dolů, podívala by ses do schránky a hned by si to asi řešila né?
@somalicats jasný, to chápu, ale řešila bys to hned a ne za dva týdny…
Tak pokid je to pravda,je to velka souhra nahod. Dej vedet jak jsi dopadla
Hele ale od toho jsou ty kontroly ne? Jasne ze.ti pani nerekne ze.tam byla v case vychazek. V case.vychazek je logicky ze byt doma nemusis
Ja teda nevim ja do schranky brejlim ze vsexh stran vzdycky. Nemam ji na zamek takze ano ze bych tam hrabla-nic tam neni ok du pryc ale.este tam cumim zvrchu apod. A pokud mam neschopenku tak tuplem 2x vic prohlizim
Prijdes mi v tomhle.takova laxni.
Zvonek nefunguje
Schranku hala bala
Neresim
Jsem zvědavá jak dopadneš já mám takhle strach, kdyby na mě přišli a já spala, že mě nevzbudí. Zvonek máme hlasitý, že je slyšet až ven, ale já ho umím skvělé ignorovat, když spím. Manžel by mohl vyprávět... 😂
Vyřešeno. Paní byla normální. Čas jsem nakonec vlastně ani neřešily. Lístek navíc zasílala poštou, takže neřešila proč volám až dnes. Jak píšu nemám potřebu si tady něco dokazovat, vím kde a kdy jsem byla! Vysvětlila jsem ji situaci, ale že chápu, že jsem prostě neotevřela a je to slovo proti slovu a nechci se hadrkovat, spíše to pomoci vyřešit. Navíc mohu doložit jiné dny chození po lékařích, nikde odjetá jsem tedy nebyla. Domluvily jsme co jsem měla napsat jako vyjádření. Asi tam bude nějaký drobný postih v rámci korun. Sama mi říkala, že se nic děsného nestalo a mám být klidná. Nehádaly jsme, neobviňovaly vzájemně kdo kecá. Toť celé drama, pro ty z vás nepřijící jízlivce 🙂. A díky těm co drželi palce 🙂
@bara88 proc by mela byt hloupa? Hloupe jsou instituce, ktere trvale ignoruji datovku, kdyz ji ma
Tak kontroly chodí v čase, kdy vycházky nejsou. Na lístku, co jde socce, je info o vycházkach, ne? Obavám se, ze ti nebudou věřit, je tu nějak moc náhod najednou: zvoní, neslysis, nechají lístek, ty ho najdes až po 10 dnech… Budou si myslet, ze jsi byla pryč. Jak z toho ven, netuším.