Kontrola na neschopence. Jak je to časově o víkendech?

9. říj 2023

Zdravím , jsem na PN ,a chtěla bych se zeptat , nevíte jak je to s kontrolou o víkendech do kolikati hodin můžou přijít? Vím že chodí na udání ,nebo namátkově ale čas mají určitě stanovený . Děkuji

sarihy
9. říj 2023

Můžou přijít úplně kdykoliv. Kdyby měli stanovený čas, byla by ta kontrola k ničemu. Prostě tě musí zastihnout doma ve chvíli, kdy nemáš vycházky, a může to být klidně o půlnoci nebo v 5 ráno.

autor
9. říj 2023

Myslela jsem třeba že chodí cca od 5-22

sarihy
9. říj 2023

Můžou přijít kdykoliv. To, jak ve skutečnosti chodí, by ti možná řekl člověk, který spadá pod stejnou pobočku ČSSZ, ale jako nic to nemění na tom, že když máš být doma, máš být doma. To je celé. Pokud to budeš dodržovat, není žádný důvod tyhle jejich zvyklosti zjišťovat. Na PN jsi z nějakého důvodu, tak to prostě dodržuj, a neřeš pitomosti.

autor
9. říj 2023

@sarihy jen se ptám, máme mít akci , rada bych tam šla . Nevím jestli může obvodák udělat nějakou vyjmečnou vycházku na dýl . nemusíte být hned tak drsná

sarihy
9. říj 2023

Nejsem drsná. Chceš z toho dělat holubník. Měnit vycházky, jak se ti zlíbí, nejde, prostě je nějak máš a tečka. Nechápu, že to nechápeš. Tak zruš tu PN a je to. Tohle se nedává pro strandu králíkům. Bože.

michaela666
9. říj 2023

Já bych se na tu akci vykašlala, za průser by mi to teda nestálo. Taky mi hodně akcí uteklo, protože přes léto všechny začínaly po 17 hodině a mě končili vycházky v 19. Neschopenka má svoje pravidla, tak to nepokoušej.

martinka_33
9. říj 2023

Kontrola muze prijit kdykoliv, asi v noci se nikomu nechce, ale třeba na udání milých sousedů klidne přijde 😃 Zkus se na to zeptat doktora, jestli muze vycházky upravovat, popřípade jak casto, taky má omezené moznosti.
@sarihy záleží s čím se léčíš... Kdyz se léčíš se zlomenou rukou a deláš manuální práci, tak pracovat nemuzes, ale na oslavu babicky narozenin muzes 😃 Jenze to by ten system musel fungovat jinak a lidi by ho nesmeli zneužívat, kolik lidí je v pracovní neschopnosti pro pseudonemoci... Tak potom neni divu, ze neni snaha ten system zmenit vstříc tem se zlomenou rukou, kteří nesimulují a dopráce opravdu nemohou... Mi říkala obvodní, ze uz i lékaři jsou hlídaní a mají omezené moznosti psát neomezené vycházky, práve protoze v tom zneuzívání byli taky často namočení.

klokanka31
9. říj 2023

Ono nejde jen o průser kdyby tě nezastihli doma, mojí známé se stalo že byla na neschopence, a večer si jen zajela na benzínku dobít kredit. A jak na potvoru bourala 🤦‍♀️nikdy nevíš co se může stát.

veroniquecz
9. říj 2023

Časově není kontrola omezena. Tudíž kdykoliv. I o víkendu. Vycházky lze stanovit maximálně na 6 hodin denně, rozsah a zda jsou příznány je v kompetenci ošetřujícího lékaře. Ze své praxe vím i o několika odebráních dávky, tudíž bych nepokoušela štěstí.

zelenaesmolda
9. říj 2023

Kdyz muzes jit na akci tak muzes jit i do prace ne?

alpakovo
9. říj 2023

Pokud stav umožňuje a potřebujete změnu nebo výjimečně udělit vycházky jinak než máte, jde to nahlásit u praktika. Řeším to teď, protože mé vycházky nestačí na návštěvu manžela v lázních. Na neděle mi to dr. upravuje podle toho jak jedeme

martt
9. říj 2023

Tátovi přišla jednou kontrola 23.30 , protože byli na udání u jedné paní ve stejné vesnici tak to vzali rovnou i s naším tátou. A pozor mne se jednou stalo.,že jsem vycházky mela do 17:00 a kontrola přišla v 17:02.

te_reza
9. říj 2023

Nemůžeš. Otázka je, co si sama lajznes. Já byla na pn téměř rok se zlomeninou stehenní kosti. Kontrolu jsem měla v době, kdy jsem byla ráda, že si dojdu na záchod. V druhé polovině jsem i s berlema ven mimo vycházky šla. Bylo mi 20 a už mi to lezlo na mozek.

zekrt
9. říj 2023

@martt To je drsné, mě by asi zvonek ani nevzbudil, museli by zvonit fakt dlouho. 😳

autor
9. říj 2023

@alpakovo děkuji moc zkusím zavolat dr teda 🙂

autor
9. říj 2023

@martt tak to je mazec , to už spím o půlnoci dávno

prodejto
9. říj 2023

na mě přišla kontrola po 21 hod, už byla tma, já byla v nemocnici, pak asi 3 min. po té, co jsem přišla od dr. - hned ten první den a pak v průběhu vycházek - potkali jsme se u baráku, ještě jsem se ptala, kam jde, pak se vysvětlilo, že to mají špatně nahlášené - to byly ještě papírové PN, zajímalo ho, jestli to nemám přepisované.
ale je fakt, že když je mi zle a beru silné léky, tak zvonek v noci taky nemusím slyšet a toho se fakt bojím.
Každopádně bych si neriskla nebýt doma, ať je to co je to.

bartk
9. říj 2023

@sarihy o půlnoci určitě nechodí 😀Nikdo z nich o půlnoci nepracuje . Myslím ,ze chodí do 20:00

marge_s
9. říj 2023

Sry, ale tobe neni blby otravovat doktora abys mohla na mejdan 🤦🏻‍♀️ …ja se nedivim ze v systemu nejsou prachy…

veroniquecz
9. říj 2023

@bartk ale chodí 😎 ne klasicky, ale v rámci mimořádky klidně.

mama_mila
9. říj 2023

No, já jsem měla neschopenku dvakrát, jednou při nemoci a to mi bylo fakt zle a sotva jsem došla do obchodu pro jídlo (byli jsme nemocní s manželem oba a střídali jsme se). A podruhé v prvním těhotenství, to trvalo od 8tt až do mateřské, to byl mazec, prvních 14 dní jsem ani vycházky neměla, bylo mi zle, pak jsem si o ně teda řekla, ale nevyužívala, jak mi bylo špatně, sotva jsem byla schopna jít do obchodu s manželem nebo se na chvíli vyvětrat na procházku. Taky jsme měli v práci akci, vycházky jsem měla do 19h, přetáhla jsem asi o 10 minut, a už jsem měla nervy, jestli nepřijde kontrola. Bylo mi trošku líp, ale manžel mě tam přivezl a pak zas odvezl, jen jsme posedeli v restauraci. Kontrola nepřišla za celých těch x měsíců ani jednou, kromě těch 10 minut jsem vycházky dodržovala, stejně mi bylo zle, tak nebyl ani důvod.
Akorát jsem se vždycky bála, že neuslyším zvonek, protože jsem hodně času prospala a už se mi to takhle stalo s poštou.
Každopádně můžou chodit na udání kdykoliv, mimo vycházky taky, samozřejmě. Ale chápu to, je to v pořádku.

bartk
10. říj 2023

@veroniquecz To teda nevím,kamarád má známou tam a ta rikala,ze chodí cca od 8hod do 20h a o víkendy nemají placeny takže nikdo nechodí ;)

michaela666
10. říj 2023

@bartk Tak asi jak kde, protože kamarádka měla kontrolu v sobotu odpoledne. Měli doma rodinnou grilovačku na zahradě a paní se moc netvářila. Možná to bylo na nějaké dřívější udání nebo nevím, ale údajně byla dost nepříjemná, že k ní vůbec musela jít. 🤷

alice180
10. říj 2023

Spíš co očekáváš od toho doktora. Stejně je může napsat od 7 do 19 hodin a max. na 6 hodin.

veroniquecz
10. říj 2023

@bartk a známá vykonává kontrolní činnost v terénu? 😎 pardon, ale tohle je jedna paní povídala. A samozřejmě, že pokud se pracuje o víkendu je to placené, jen je s tím víc papírování.

autor
10. říj 2023

@marge_s když se vám žení brácha tak mi to teda blbý není ,to se na mě nezlobte . Jsem po operaci nejsem nijak infekční tak bych rada bráchovi na svatbu šla

alice180
10. říj 2023

A kdy teda máš vycházky ?

veroniquecz
10. říj 2023

Však na svatbu můžeš jít v rámci vycházek. Popřípadě pozadat lékaře, zda by je mohl časově upravit abys stihla oběd a hostinu. Pokud jsi uznána práce neschopnou, tak jsi povinna dodržovat režim práce neschopného, což pardon, ale juchání na svatbě opravdu není.

veroniquecz
10. říj 2023

Pardon, samozřejmě jsem měla na mysli obřad, ne oběd.

bartk
10. říj 2023

@veroniquecz Ano ,takže žádná jedna paní povídala 🙂