Ahoj holky chci se zeptat tenhle měsíc mi konci mateřská a já chtěla udělat ze budu matka pečující o dítě jenže nevím vůbec kam mám jit a jak to je jestli syn muže do školky na 4 hodiny denně nebo nemůže ? Víte někdo? A kam si to jit zařídit ? Děkuji
@lucaaaaaaqa tak mas normálně narok na rodicak po mateřské ..
@krisstina93 par don napsala jsem to špatně rodicak jsem měla na 4 roky tenhle měsíc mi přišla poslední takže to mam do konce listopadu ? Papír ještě nepřišel pravé ale nevím co potom někdo říká ze do školky jit nemůže někdo ze na 4 hodiny denně muže tak pravé nevím
@lenulacek napsala jsem to špatně já jsem na rodicaku
@lucaaaaaaqa tak předně peníze chodí zpětně. Syn měl tedy kdy narozeniny? V říjnu? Proč nejdeš do prace? Na úřad práce?
@mydlova narozeniny měl 22 října
Do práce jdu ale mám zatím praci takovou kde me nezaměstnají (kvetinarstvi) teprve se rozjíždí..
tak jsme to chteli udělat takhle ze bych šla na tu péči do 7 let protože mi tvrdili ze dítě muže chodit do školky ale jen na 4 hodiny denně a já si mužů přivydělat snad jen 3500. A já jsem v práci jen na ty 4 hodiny denně.
@lucaaaaaaqa to nevím jak to je. Zítra zajdi určitě na pojišťovnu se nahlásit
Tak pokud si měla rodicak na 4 roky, tj. Do jeho 4 let, tak syn může být ve školce klidně celý den. Ty hodiny jsou omezené jen u dětí do dvou let. Moje dcera má 3, je ve školce, rodicak mám ještě do konce roku 🙂 a já už chodim normálně do práce 🙂
A jestli ti přišla tento měsíc poslední, tak si to měla nejspíš jen do konce října. Hlavně bych si zašla na ZP a nahlásila si to tam, protože jestli to je, jak píšu, za listopad už ti nikdo zdravotní neplatí...
@lucaaaaaaqa jestli ti teď přišel poslední rodicak, tak jsi ho mela do října a za listopad už nemáš zaplacene pojištění, tak bacha na to nebo si ho zaplatíš sama. Zavolej si na pojišťovnu a zjisti co vše budeš potřebovat, ale je divné že nemáš jeste ten papír z up, mě přišel už zhruba měsíc před koncem rodicaku.
@nafreya pokud se bude hlásit na pojišťovně jako osoba pecujici, tak tam je omezení, že dítě může být ve školce max 4 hodiny, i když už je starší. To omezení do dvou let platí jen u rodicaku.
@krisstina93 Mne papír z UP přišel až dva měsíce po ukončení RP , kdy jsem ho zpětně davala na pojišťovnu.
@lucaaaaaaqa Ja jsem to tenkrát měla u staršího syna. Normálně si dojdi na pojišťovnu, řekni že ti skončila rodičovská dovolená a ze zatím budeš s ditkem doma. Oni se tě zeptatji jestli už máš papír o ukončení pokud ti jeste nepřišel tak ho budou chtít doložit. Jinak omezení tam opravdu je a to ,že může být ve školce max 4.hodiny
@krisstina93 no pravé já tam dneska byla stim ze papír furt nemám a malý se narodil tak a tak a ona ze musím přijít až mi přijde papír ze mi to skončilo a ze malý do školky chodit nebude. Proto me to zarazilo já myslela ze normálně do školky chodit na ty 4 hodiny muže pravé.
@martt oni mi pravé řekli ať přijdu stim papírem ze mi to jinak neudělá.
@martt no já tam dneska pravé byla a ona po me chtěla papír o ukončení a ze když ho nemám tak prý mám přijít až ho budu mít pomalu mi nic neřekla a řekla ať přijdu pak.. a ještě mi řekla ze teda doufám ze dítě do školky nechodí.
@martt pravé někde říkají ze na 4 hodiny do školky muže a nekde zase ze nemůže tak já už nevím..
@lucaaaaaaqa dítě může do školky na 4 hodiny - měla jsem to tak několik let, stačí se nahlásit na pojišťovně
@lucaaaaaaqa Mne tenkrát řekli na pojišťovně, že může, ale právě max.na 4 hodiny . Ze tam nesmí být i odpolko. Třeba to ma kazda pojišťovna trošku jinak to nevím. Já jsem u VZP .
Měla jsem to tak 2 roky zpátky, dítě mohlo na 4 hodiny. Jinak komunikace ze strany pojišťovny je trochu zvláštní, že bez papíru s tebou nic nechtějí řešit.
@eviicka pravé moje sefova zná tu paní co tam děla šefovou tady u nás tak ji volala a prý tam mám dojet až s papírem ze mi to pak uděla zpětné tak snad a ze do školky na 4 hodiny muže tak dobrý
@lucaaaaaaqa když ti ukončí RP tak vem ten papír, RL dítěte, své doklady a nahlas se na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let věku. Paní ti dá podepsat lejstro a je hotovo. Já jsem to tak letos chvíli taky měla, dokonce jsem tam přišla pozdě (asi o tři měsíce🙈holt na úřadech jsem byla jen kvůli RP vždycky, nevyznám se, nenapadlo mi to), a paní mi to tam nějak zbouchala i zpětně. Když jsem pak koukla na IZIP, tak jsem viděla, že to tam mám hezky kontinuálně. Do školky by dítě mělo chodit jen na 4 hodiny.
@zuzineckah vím o tom už jsem si tam volala přesně tohle mi řekli jenže když jsem tam byla paní mi to nechtěla udělat ze prý papír nemám..
@lucaaaaaaqa a proč ten papír ještě nemáš? Kdy ti skončil rodičák?
Mateřská nebo rodicak? Máš už papír o ukončení? Jestli jo, tak s tím zajdi na zdravotní pojišťovnu.