Zdravím maminky 🙂
Nemáte někdo prosím doma knihu od Knappové - Jak se bude vaše dítě jmenovat? Chceme dát pro mrňouska ne české jméno, jelikož tatínek není Čech 🙂 Byl by někdo ochotný se do knihy mrknout, zda je tam povolené jméno Amir? 🙂
Moc děkuji a hezký den 🙂
@beduna1 Tak samozřejmě ve jmenném seznamu českých jmen není napsané, ale je v arabských jménech Ámir, přičemž jsem se dočetla, že lze měnit délku samohlásek. Dle výkladu, který je zde napsán, je obvyklé, že se tato jména dávají u dětí, jejichž rodiče (rodič - zejména otec) jsou původem z Afriky nebo Asie.
Takže to zkuste, nejlépší bude, když se zeptáte na příslušné matrice 🙂
@riakuk Tak to jsem ráda, že jste aspoň měla zase důvod, se do ní mrknout 🙂 také doufám, že s tím povolením nebude žádný problém... hlavně to není žádné vymyšlené jméno, ale opravdu existuje... tak snad to bude ok 🙂 Koukám, že máme podobný termín 👶 Příjemný zbytek těhotenství a hromadu radosti 🌷 a ještě jednou díky 🙂
Otec ditete ktere cekam je take cizinec, chceme jmeno Timothy. Je v knize prosim? 🙂
@efsonka Kolegyně má devítiletého syna, který se jmenuje TIM. V knize je:
TIMON (19. dubna)
TIMOTEJ, TIMOTEUS, TIMOTHEUS s povolenou zkráceninou TIM (česká varianta Bohaboj : ), Ctiboh 😨 a Bohuslav. TIMOTHY, TIM je anglická varianta výše uvedených - jmeniny 24. ledna 🙂 Zkuste to, je to hezké a neobvyklé jméno, domácká podoba Tim je skvělá 😉
Ahoj, prosím mohl byste se mi někdo podívat, zda je v knize jméno Růženka (v této zdrobnělé podobě, ne Růžena)? Děkuji moc
@zelenaesmolda a proč ne? Eliška se dává normálně a nikomu to u 60 leté paní nepřijde divné.... 🙂 prijde mi to naprosto stejné, jako ta Růženka 🙂
@beduna1
protoze Eliska neni zdrobnelina ale jmeno v zakladnim tvaru
@beduna1 V ČR je 61 Amirů. S povolením nebude vůbec žádný problém 🙂
Nevíte někdo prosím, jestli je povoleno chlapecké jméno Jindra? Jindřicha nechceme, ale Jindra by se nám líbil. Děkuji!
@astracreek jojo, já vím. Syn je Amir a už mu jsou 2 roky 🙂
@zelenaesmolda ale ten tvar je naprosto stejný.... a přirovnání, že je blbé pro 60 letou paní jméno Růženka mi přijde trošku mimo... mam mnoho starších známých a všichni jim říkají zdrobněle. Např Maruška, Oldřiška, Jaruška...
Nemáte prosím někdo nové vydání? Hledám Eleanoru, Eleu, Elianu.. 🙂 díky
Nekouknul by se mi prosím někdo na klučičí jméno : Edvin 🙂 děkuji ♥️
Ahoj jukne mi prosím někdo? Šarlotta s dvěma T je povolená ?
Mám a jdu se podívat - je z roku 2009, tak to nemusí být aktuální, ale pokud je tatínek cizinec, tak si myslím, že by Vám to měli povolit.