Zdravím maminky
Nemáte někdo prosím doma knihu od Knappové - Jak se bude vaše dítě jmenovat? Chceme dát pro mrňouska ne české jméno, jelikož tatínek není Čech Byl by někdo ochotný se do knihy mrknout, zda je tam povolené jméno Amir?
Moc děkuji a hezký den
@beduna1 Tak samozřejmě ve jmenném seznamu českých jmen není napsané, ale je v arabských jménech Ámir, přičemž jsem se dočetla, že lze měnit délku samohlásek. Dle výkladu, který je zde napsán, je obvyklé, že se tato jména dávají u dětí, jejichž rodiče (rodič - zejména otec) jsou původem z Afriky nebo Asie.
Takže to zkuste, nejlépší bude, když se zeptáte na příslušné matrice
@riakuk Tak to jsem ráda, že jste aspoň měla zase důvod, se do ní mrknout také doufám, že s tím povolením nebude žádný problém... hlavně to není žádné vymyšlené jméno, ale opravdu existuje... tak snad to bude ok
Koukám, že máme podobný termín
Příjemný zbytek těhotenství a hromadu radosti
a ještě jednou díky
Otec ditete ktere cekam je take cizinec, chceme jmeno Timothy. Je v knize prosim?
@efsonka Kolegyně má devítiletého syna, který se jmenuje TIM. V knize je:
TIMON (19. dubna)
TIMOTEJ, TIMOTEUS, TIMOTHEUS s povolenou zkráceninou TIM (česká varianta Bohaboj : ), Ctiboh a Bohuslav. TIMOTHY, TIM je anglická varianta výše uvedených - jmeniny 24. ledna
Zkuste to, je to hezké a neobvyklé jméno, domácká podoba Tim je skvělá
Ahoj, prosím mohl byste se mi někdo podívat, zda je v knize jméno Růženka (v této zdrobnělé podobě, ne Růžena)? Děkuji moc
@zelenaesmolda a proč ne? Eliška se dává normálně a nikomu to u 60 leté paní nepřijde divné.... prijde mi to naprosto stejné, jako ta Růženka
@beduna1
protoze Eliska neni zdrobnelina ale jmeno v zakladnim tvaru
@beduna1 V ČR je 61 Amirů. S povolením nebude vůbec žádný problém
Nevíte někdo prosím, jestli je povoleno chlapecké jméno Jindra? Jindřicha nechceme, ale Jindra by se nám líbil. Děkuji!
@astracreek jojo, já vím. Syn je Amir a už mu jsou 2 roky
@zelenaesmolda ale ten tvar je naprosto stejný.... a přirovnání, že je blbé pro 60 letou paní jméno Růženka mi přijde trošku mimo... mam mnoho starších známých a všichni jim říkají zdrobněle. Např Maruška, Oldřiška, Jaruška...
Nemáte prosím někdo nové vydání? Hledám Eleanoru, Eleu, Elianu.. díky
Nekouknul by se mi prosím někdo na klučičí jméno : Edvin děkuji
️
Ahoj jukne mi prosím někdo? Šarlotta s dvěma T je povolená ?
Mám a jdu se podívat - je z roku 2009, tak to nemusí být aktuální, ale pokud je tatínek cizinec, tak si myslím, že by Vám to měli povolit.