Kdy se má jít na matriku kvůli jménu dítěte?

terkosek
14. led 2015

Dobrý den maminky, nevím kam přesně tento dotaz zařadit :D Kdy se prosím vás má jít na matriku? Rodím 22.března a vůbec netuším, kdy si mám zajít na matriku kvůli jménu. Děkuji mnohokrát. 😵

andrrriiik
14. led 2015

Ahoj,a ty máš nějaké netradiční jméno pro mimi?Nebo jsi spíš myslela příjmení?zkus zajít na matriku se zeptat.Budeš to mít nejjednodušší 🙂

laska.nezna.hranic
14. led 2015

kvůli jménu tam chodit nemusíš, pokud ti jde o Lilianu, to není žádná exotika. pokud jde o volbu příjmení po případném tatínkovi, nejsi-li vdaná, pak kdykoli do porodu. ale to byste tam museli jít spolu, ne jen ty. máte-li ve jméně i příjmení papírově jasno, dojdeš si tam až po porodu pro rodný list, protože veškeré papíry odevzdáš v porodnici, kde se tě na výběr jmen pro obě pohlaví stejně ještě jednou budou ptát.

pisjutynka
14. led 2015

Já jsem byla s přítelem na matrice někde kolem 32. tt, měla jsem to i jako podmínku do porodnice, že chtěli papír o určení otcovství a jména.

terkosek
autor
15. led 2015

Aha, děkuji, takže když máme dle matriky povoleno jméno Lilien ( to nám psali) a vdaná jsem, tak před porodem na matriku vůbec nemusím? Chápu správně? 🙂

deathy
15. led 2015

Přesně tak, nemusíš tam, pokud jsi vdaná (jasné příjmení pro dítko) a křestní je též ok. Tak jen dáte papíry při příjmu v porodnici a pak už třeba manža po porodu vyzvedne na matrice rodný líst dítěte.

terkosek
autor
16. led 2015

Ok tak to je super. Děkuji za pomoc 🙂

nikolisek
3. kvě 2016

Můžu ze zeptat kde najdu papíry pro vyplneni jména???

penelopaw
5. lis 2018

@nikolisek Mně je dávali při zápisu do porodnice. Možná jsou pak i ke stažení na stránkách příslušného městského úřadu.