Ahoj holky. Trošku netradiční dotaz, ale nemám v okolí nikoho, kdo řešil něco obdobného.
Dnes mi došla pozvánka k soudu, kde jdu jako svědek. Pojedu přes půl republiky. V pozvánce je vypsáno, že mi cestovné bude uhrazeno, a musím doložit lístky. A mě teď zajímá. Musím si koupit hned zpáteční lístek, který si ofoti a následně mi jej proplati, nebo stačí jednosměrný a částku pak vynásobí 2?
Jde mi o to, že soud vychází na pátek, spoje, co tam jezdí jsou jen Pendolíno a RegioJet. Kde jsou povinné místenky. A já nevím, jak dlouho se u soudu zdržím. Je to zapeklitý případ, kdy počítám, že tam můžu být klidně i hodinu. A nerada bych pak řešila na poslední chvíli nějaké Storna, apod.
Máte nějaká zkušenost?
@tez83 no já právě s pozvánkou už dostala i nějaké lejstro, kde musím vše vyplnit, co jsem pochopila, s tím, že jej tam nejspíše budu spolu s lístky odevzdávat. Páč tam je i kolonka, něco kvůli stravy, jak v kolik soud končil, atd, a že mi to orazi hned tam. Tak právě vůbec nevím
@nikoulinka u nás to u znalci funguje tak,že se zeptají,zda se uhradit i náklady na cestování a pokud ano, má doložit asi do týdne kolik.Tak si k tomu soudu zavolej a zeptej se,jak to tam dělají.
@tez83 jou mám v plánu volat. Já právě jen, že je ještě čas, soud je až 1.10. tak jsem nechtěla zbytečně vyvolávat kvůli "trapným dotazům" na soud, a snažím se info si získat sama.
Každopádně díky za info 🙂
@nikoulinka já když jsem byla svědčit před lety, tak si jízdenku tam vynásobili x2, zpáteční jsem si taky kupovala až podle toho, v kolik jsem ze soudu vypadla
Já předložila doklad z autobusu a vlaku..pak se mne zeptala v kolik jsem jela..bylo to brzy ráno...dojela jsem v poledne..ve 14h soud a zpět kolem 17h.zaučtovala mi snidani oběd a večeři..dělalo to nějakých 580 korun..okamžitě mi to v pokladně vyplatily
@nikoulinka máte nárok na proplacení v plné výši
@sangina Ano, to vím. Mě šlo o to, zda musím kupovat hned zpáteční jizdenku, nebo mi jednosměrnou vynásobí dvěma. Ona právě ta cesta není zrovna levná záležitost, tak bych nerada kvůli své nevědomosti přišla o nějakou část peněz 🙂
@nikoulinka vynasobi dvema
@nikoulinka myslím,že dají nějaký čas (např. týden),abys jim to doložila.