Ahoj holky, potřebuju poradit. Jsem na rodičovské příspěvku a zároveň již pracuji na hlavní pracovní poměr ,malé jsou 3 roky a už chodí do školky. Malá mi onemocněla a všude se dočítám že já ani manžel nemáme nárok na paragraf právě z důvodu rodičovského příspěvku, máte někdo zkušenosti. Děkuji moc
Moc děkuji ☺ já všude našla že nemáme nárok ani jeden, teď se mi ulevilo děkuji 😉
Ano jen ty mas narok na proplaceni..😊
@nolies
@tyna96 holky můžete mi poradit. Mám smlouvu na dobu neurčitou a mám jít na operaci. V době operace bych měla být na rodicaku. Tedy budu mít dítě mladší 3 let. Mám uzavřenou pojistku, kde se mi proplácí dny, kdy budu v pracovní neschopnosti. Rekonvalescence v tomto případě trvá 4-6 měsíců a určitě že začátku nebudu moc dobře fungovat. Můžu být na neschopence i v době rodičovské dovolené nebo to nejde.
@aneta15 pokud jsi na rodičovské dovolené, tak nemas narok na placenou neschopenku. To by ses musela vrátit do práce - ukončit rodicovskou dovolenou.
@lenoulinkaa dekuju. Myslela jsem si to .
@tyna96 Ahoj, ty paragraf dostaneš proplacený. Manželovi ho můžou vystavit, ale proplacený ho mít nebude. Proplacený očr může mít jen ta osoba, která bere na dítě příspěvek.