Zdravím, potřebovala bych vědět, zda je jméno Tavi povoleno v ČR. Děkuji moc :D
V ČR dítě nesmíte pojmenovat názvem věci a stejně jako žijícího sourozence. Jinak je povolené vše.
@drep hned mě to napadlo, pro dítě intervenčního kardiologa jméno jako dělané.
@drep To je dobry 😄 Me napadla obdoba zase z meho oboru - DAPI (DNA interkalacni barvivo)
@abomus Nezlob se, ale za takové jméno ti dítě fakt nepoděkuje. Zní to víc jako zkratka než oslovení. Nehledě na to neustálé vysvětlování co to vlastně je.
@michaela666 Ono se rodicum ma dekovat za jmeno? Nebo proc je to nejaka extra hrozba, ze Tavi nepodekuje? A proc by meli vysvetlovat, co to je? To musi jmeno neco byt? Ja ty tvje poznamky vubec nechapu :D
@abomus Mne se teda to jmeno moc libi, hlavne ze Tavickovat ani neni potreba, protoze uz to samotne Tavi zni hezky 🙂
@michaela666 jak říkám, je to jméno pro mě, kvůli tranzici. Jméno je genderově neutrální, hebrejského původu. Jméno Tavi znamená něco ve smyslu dobrý.
@abomus
v knize od paní Knappové jsem ho našla, takže jej dát můžeš, je tam uvedeno, že se spíše užívá jako jméno mužské, nicméně dcera od Emmy Smetany se jmenuje Lennon Marlene a to taky prošlo 🙂
@veruuu_kubesovic super, děkuji mockrát<3
Zní pěkně, jsou mnohem šílenější jména. Ale aby to ladilo k příjmení.
@veruuu_kubesovic Tam to proslo ale jenom kvuli tomu, ze Emma ma francouzske obcanstvi a ve Francii to jmeno lze dat. V CR neslo. To jen tak na okraj 😊
@veruuu_kubesovic neprošlo. Musela ho přihlásit ve Francii, kde jim prošlo a pak už ho tady museli schválit.
jestli je povolené nevím, to by ti měli říct na matrice, ale v ČR byl v roce 2015 jeden člověk tohoto jména...