Dobrý den/ ahoj,
chtěla bych se zeptat asi spíše někoho kdo již dítě má, zda není problém když chceme dat jméno dítěte ne české. Přítel je cizinec a shodli jsme se na jménu které není české. Jelikož se marodí v Česku a budeme tady žít, tak zda to není problém.
Děkuji za odpovědi.
@blackk21
plati tam nejake vyjimky pokud vim kdyz je jeden z rodicu cizinec
Já psala na matriku e-mail s dotazem na konkrétní jméno a bylo mi za pár dní odpovězeno 😁 mají nějakou databázi jmen v ČR a je možné to snad i vyhledat na internetu
@blackk21 prohlédla jsem tři různé stránky a jméno Thoma nikde není, takže budete muset pracně dokazovat, že je to jméno používané v zemi odkud přítel pochází a myslím že se za to platí a ani tak vám to nemusí schválit
@blackk21
stejne mu budou rikat Tome,pokud by s tim mely byt velke cavyky tak bych pridala na konci S,mas z toho Thomas a je klid.
A proč ne jednoduše Thomas? Thoma...to je stejně jen nějaká zkomolenina...
Mám dceru Anabel a vím, že můžeš své dítě pojmenovat jakkoliv, jen to musí být "dohledatelné" např. v knize Jak se bude vaše dítě jmenovat? od Knappové, popřípadě požádat na matrice o povolení jména...
Mě hned nepadla Toma Natura... Teda pardon, já tohoto moc fanoušek nejsem, ale tím ti to nechci nijak hanit nebo znepříjemnit, jen teda nevím, jestli to jde někde dohledat. Existuje to jméno?
@orisek56 me zase napad Thor,asi kvuli tem trem stejnym pismenum na zacatku
@zelenaesmolda to neznám. Mě napadla minerálka
@blackk21 Zdravím, též jsem se na to ptala na matrice a pokud je v tom jejich slovníku nebo co je za velkou bibli😂 tak je to úplně v pohodě, pokud tam není - tak se prý platí (to mi bylo řečeno) třeba to může být už jinak.
Já mám Melani a též nebyl problém. 😊