Ahoj, lehla jsme celá rodina. Syn má dnes 39, dcerka naštěstí teplotu jen do 38. Já tedy zatím jen 37,3, ale mám rýmu jak blázen, az mi z toho neskutecne tresti hlava. Možná hloupá otázka, ale co je prosím min finančně bolestivé - jít na PN nebo si nechat napsat OCR? Dekuji
Ocr je placeno i za víkend ,takže určitě očr
@atraps u státních zaměstnanců je to jinak, ty jsou na doma za 100%, vojáci mají i PM za 100%
Ocr je výhodnější a neresis vycházky, ale zas je placeno jen 9 dni, pokud by nemoc byla na delší dobu.
Mě třeba finančně vychází líp PN, nevím jak je to možné, ale PN mám přes 600 a OCR okolo 400 (měla jsem obojí ve stejném měsíci, tak jsem to schválně zkoumala).. ocr neřeší vycházky a je placený každý den, do těch 9 dnů v kuse..takže pak tak záleží jak dlouho budete doma..
Ja jeste doplnim, ze “spravny” postup v teto situaci ma udajne byt, ze PN ma prednost pred OCR. Kdysi to tu nekdo psal i s oficialnim zdrojem… druha vec samozrejme je, ze se to neda nijak kontrolovat ani vymahat 🤷🏻♀️ Takze je to ve vysledku na rozhodnuti kazdeho.
@mysh_me ono se to prý kontrolovalo za covidu, když měl izolaci rodič i dítě, tak nešlo čerpat OČR na dítě, ale byla to PN. Ale u nějaké chřipky, kdy dospělý většinou nejde ani k dr a vyleží to doma, to nezkontrolují.
Nebo zamestnanci pod sluzebnim zakonem maji 100% ted jsme to zjistili s manzelem, prijemne zjisteni 👍
Jen abych upresnila - je hasic, neni tedy zadny urednik, nevim zda je rozdil v tom sluzebnim pomeru, tak jen abych nekoho nepletla ☺️
Není. Já jsem policista 17 let a celou dobu je OCR 100procent. Tedy abych byla přesnější, zajímala jsem se o to od r. 2012. Nicméně jistě to upravuje sl.zakon.
@juliette tak záleží kde děláš. u mě určitě ocr, neb to mám za 100