Dobrý den mám takový dotaz, kamarádka už je o měsíc dřív v porodnici a vybrali jsi jméno pro holčičku s tím že nejsou vzití už byli na matrice a nahlásili jméno a všude jinde ale ted si to jméno rozmysleli a chtějí jiné respektive z Nikoli na Nikol. těm by tam chtěl jít její přítel a změnit to. A tak jsem se chtěla zeptat jestli to jde změnit a popřípadě jestli se za to platí. Moc děkuji za odpovedi
Normalne nahlasi pri vyzvednuti rodneho listu jake chce jmeno,ja jsem az na matrice nechala zapsat dceri prostredni jmeno a naprosto v pohode
Přesně tak nahlásit při vyzvednutí rod.listu na matrice.
Vím že to jde, kamarádi takto měnili na úplně jiné jméno, v porodnici se rozhodli jinak po porodu🙂 Ale jaké jsou náležitosti netuším, jen vím, že jim i po ohlášení změny došel nový RL na původní jméno, tak to pak znovu řešili🙂 ať si zavolají přímo na matriku pro více informací
Ať si zajdou na matriku a změní to u toho jak budou přebírat rodný list a pokud ho už mají, tak myslím, že tam stačí zajít a změnit ho. Myslím, že se za to nic neplatí, ale to bude asi individuální.
Děkuji za odpovědi 🙂
Rodný list