Vím, že se to tu řešilo už několikrát, ale já mám konkrétní otázku. Jak vysoké příjmy musí mít OSVČ jako hlavní činnost (minimální a i maximální) abychom dosáhli na přídavek na dítě?
Protože já mám příjmy akorát z mateřské a nyní z rodičáku a můj chlap za rok 2014 (žádali jsme až na rok 2015/2016) měl jako OSVČ příjem pouze 54tisíc, je totiž v 80% paušálu a tam jsou dost vysoké odpočty. Volala jsem na ÚP a řekli mi, že kvůli tomu, že měl tak málo mu místo tohoto, započetli půlku z celorepublikového průměrného platu a tim pádem jsme na to nedosáhli.
Pak tedy nechápu, kolik by měl vydělávat, aby jsme příspěvek na děti dostali? Ani moc a ani málo, ale kolik tedy??
Takže teoreticky, když má nízké příjmy a já rodičák 11500,- tak prostě nemáme šanci, i když ty reálné příjmy jsou nízké... ☹ takže furt lepší, aby byl na pracáku, který za něj bude platit sociální a zdravotní a ještě dostaneme přídavek na dítě, lepší, když nebude vydělávat nic, než alespoň něco.. Hezky postavené.. ☹
U nás to náhodou právě tak nebylo, ale jinak máš pravdu. Chlap s podníkáním právě ten rok 2014 začal a fakt to stálo za starou belu, teď už je to lepší, ale..
@impipi Jednoduché, pokud si vydělá jako OSVČ hlavní méně než tu půlku celorepublikového průměru, tak mu započtou tu půlku, pokud víc, tak mu započtou skutečný příjem.