Jak dostat z nájemníka dlužné nájemné?

evka2011
15. zář 2016

Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, jak postupovat? Pronajímáme byt studentům, jeden z nich se ukázal jako velmi nespolehlivý, nájemné jsem z něj dolovala průběžně půl roku, nakonec vždycky všechno doplatil, ale po dlouhých tahanicích. Kromě toho se v bytě chovám bezohledně, nechává nepořádek a ostatní si na něj stěžují. Teď mu končí nájemní smlouva, kterou mu pochopitelně neprodloužím, o tom jsem ho pro jistotu informovala. Nicméně stále dluží část nájemného a je mi jasné, že je nebude chtít doplatit, když odchází. Jak to z něj dostat? Můžu mu samozřejmě předložit výpisy z internetového bankovnictví s jeho platbami-neplatbami, ale pravděpodobně se mi vysměje.

vojtisek2007
15. zář 2016

@evka2011 pokud nemáš od něho vybranou kauci ve výši několika nájmů, budeš to z něj dostávat horko,těžko...zkus pohrozit soudím řízením a ve finále ti asi nic jiného ani nezbyde než se soudit....a ani to ti nezaručí,že to z něho někdy dostaneš.....pak je třeba zvážit, jestli tě soudní výlohy nevyjdou na víc než to co ti dluží....

evka2011
autor
16. zář 2016

@vojtisek2007 to by určitě vyšly, ani by se mi do toho nechtělo 😠 je to naštěstí jen o pár stovek, mně jde spíš o princip a případně abych věděla do budoucna. Kauci mám jen ve výši jednoho nájmu, studenti na víc většinou nemají, takže z toho pokryju aspoň něco.

vojtisek2007
16. zář 2016

@evka2011 no tak aspoň že tak...