Ahoj holky, chci se zeptat, do práce jsem nastoupila 1. 11. 2016 a malý mi teď onemocněl. Jsem do konce února na RD, ale pracuji na HPP. Zítra musím k doktorce pro paragraf. Dostanu to zaplacené, když jsem ještě na rodičáku? Odnést papír do práce nebo i na soc. a ukončení pak jak? Děkuji za odpovědi. 🙂
Mně na sociálce řekli, že pokud pobírám ještě rodičovský příspěvek, tak na peníze
z paragrafu nárok nemám.
doufam, ze to neni pravda a paragraf daji...brzy budu resit to same kvuli ockovani
je to ockovani priorix prvni davka...a to by se nemelo 2 tydny do kolektivu...nam staci jen 5 dni paragraf
Tak bud jsi na rodičáku, nebo pracuješ na HPP. Obojí v jedné firmě nejde, tak asi pracuješ na jiném místě a bereš rodičovský příspěvek. Nicméně, už se to tu někde řešilo, že příspěvek na ošetřovné (paragraf) + rodičovský příspěvek nejde. Ten příspěvek máš vlastně na péči o dítě, vč. nemocí.
Ja volala na UP a tam mi rekli, ze rodicovsky prispevek mi zustava, kdyz se vracim zpet do prace na HPP, ze byh o nej prisla, kdyby bylo dite mladsi 2 let v ms.
xkikinka
https://www.aktualne.cz/wiki/finance/rodicovsky...
To máš pravdu 🙂 nebo můžeš mladší 2 let, ale jen na max 46h měsíčně.
@xkikinka Akorát přemýšlím z jakého kolektivu ho budeš muset stahovat, když ho do žádné školky či jesliček bez první dávky nevezmou... A jinak tedy já s dětmi normálně chodila všude, dokrotka nic o stahování k kolektivu neříkala, fungovali jsme zcela běžně (reakci neměl ani jeden, kdyby ano, tak se samozřejmě přizpůsobím tomu, jak jim je).
uz to mam vyresene bez paragrafu...mala bude mit uz 2 roky, priorix jsme meli posunuty, kolektiv jsem myslela ms. u priorixu jsou mozne reakce az po tydnu atp.
@xkikinka Jo, to chápu, jen vím, že po mě chtěli papír, že má alespoň jednu dávku, aby mi ji vzali, taky šla ve 2 letech, druhou dávku jsem dávala až ve školce a to šla rovnou od doktorky do školky. A vím, že je možná reakce až po týdnu, ale přiznám se, že mě vůbec ani nenapadlo, že bych ji kvůli tomu nedávala do školky, jasně, kdyby se nějaká objevila tak nedám, případně kdyby se objevila ve školce tak zavolají, ale preventivně jsem to neřešila.
Ja chci byt v klidu, takze budu radsi, když zustane doma, i nase pani doktorka tomu dava prednost...jsem učitelka v ms, takze po naockovani (po 14dnech) zacne chodit se mnou.
@astyna v tom, cos psala, nemas pravdu. Rodicovsky prispevek a prace spolu vubec nesouvisi a neni duvod, proc by tazatelka nemohla jit na paragraf a pritom pobirat RP.
A kde píšu, že nemůže 😀 jasně, že může. jen to nedostane zaplaceno, tot vše. Bud rodičovský příspěvek nebo ošetřovné. Může pozastavit rodičák, dostane ošetřovné na dítě, pak zase obnoví rodičák. Jednoduché.
@xpila jak to tedy je. Tohle mi tvrdili vždy i na UP, když jsem se ptala.
...a někde zase píšou, že nárok má 😀 tak jsem už jelen. Dekuju se 😀
@astyna dostane zaplaceno oboji. U RP jsou jen dve omezeni - u deti mladsich 2 let jesle/skolka a soubezne pobirani penezite pomoci v materstvi na mladsiho sourozence, tam oboji pobirat nelze a jakmile zacnes brat PPM, tak konci RP ( a malem bych zapomnela - kdyz nemas narok na PPM, tak porodem mladsiho sourozence ztracis barok na RP na starsiho). Pracovat ale pri pobirani RP muzes bez omezeni, to sis asi popletla prave s PPM, kdy nesmis vykonavat po dobu jejiho pobirani praci na tu smlouvu, ze ktere Ti narok na PPM vznikl. A jakmile muzes pracovat, mas narok i na paragraf nebo na nemocenskou.
@astyna Protoze o tom vis houby, pises blbosti a jeste se tu dohadujes. A je celkem otravne neustale bludy opravovat, abys nematla ty, kteri se neorientuji. A jen tak mimochodem precetla sis vubec tu citaci ze zakona, na ktery si sama dala odkaz? Ta to udelej a nejlepe velmi peclive.
Holky, nehádejte se! 🙂 Moudrá z toho nejsem, asi se nechám překvapit 😀
Snad jsem to dobře vyplnila. Jak půjdu do práce, zeptám se mzdového účetního. Jsem zvědavá 🙂 Děkuji
Jo, dostanes, davas to jen do prace, hlavne to spravne vypln.